Siyaset 'İktidar Cumhuriyetle sorunlu'
Paylaş
'İktidar Cumhuriyetle sorunlu'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım" diyemediğini savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karşılığında "Ben söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Çocuk Merkezi’nin açılışının ardından Muratpaşa Belediyesi’nce yaptırılan Zeytinköy’deki Toplum ve Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Antalya’da Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Zeytinköy’de yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan bir iktidar bulunduğunu söyledi. "Geldiğimiz noktada özgür bir Türkiye, özgür bir medya var mı? Bağımsız bir yargı var mı?" sorularıyla konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kimi getirirlerse kimin aracılığıyla baskı kurmak isterlerle kursunlar ben dönmem yolumdan bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıyım" diyemediğini savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, karşılığında "Ben söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Etnik kimliği, inancı ne olursa olsun, göz rengi ne olursa olsun, ten rengi ne olursa olsun bütün insanları Allah yarattı ve benim başımın tacıdır. Herkesi kucaklıyorum ben" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in yolda kendisine bir belge verdiğini ve Telekom’a ait belgede ’Uyruğu’ bölümünde ’Türkiye’ yazdığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi gerekçeyle? Bu ülkenin adı, devletin adı Türkiye Cumhuriyeti ve devleti değil mi? Niye yazılmıyor? Türkiye Cumhuriyeti adını onlara yazdıracağız" dedi.

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileriyle açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından kültür merkezini gezen Kılıçdaroğlu, kadınların el işi çalışmalarını yakından inceledi.
Açılış sırasında 9 yaşındaki Elif Sane Toy, Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek sarıldı. Küçük kız, Kılıçdaroğlu’na 31 Mart 2012 tarihindeki Antalya ziyareti sırasında birlikte çektirdikleri fotoğrafı verdi.

"BİZ YANDAŞI ZENGİN ETMEYİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Antalya’daki üçüncü durağı Kepez İlçesi oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yakın bir gelecekte tapu dağıtımı gerçekleştireceği Kepez’in gecekondu mahalleleri Kepezaltı ve Santral’de parti otobüsü üzerinden yaklaşık 350 kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, mahalle sakinlerinin 30 yıldır oy - tapu ikilemi içinde oyalandığını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Buraya TOKİ girmeyecek. Tapular sizin, istediğiniz gibi kullanacaksınız. Bir kentin planı varsa o rant yaratır. Plan varsa rant toprağın sahibine verilir. Plan yok ’Ben istediğim gibi yaparım’ derse o rantı başkaları alır. Biz kul hakkı yemeyiz, biz düzgün adamız, biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Vatandaşın hakkının teslim ederiz. Biz birilerini yaptığı gibi yandaşı zengin etmeyiz. Bizim için önce halk zenginleyecek."

’YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZLER’


Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların iyi olmadığını şu veya bu şekilde her gün birilerinin teröre kurban gittiğini belirten Kemal CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Reyhanlı’da yaşanan patlamalarda 51 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ancak bugün ilçeye gidebildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Reyhanlı’dan önce Amerika’ya gitmeyi tercih ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Ama bu kardeşiniz olayın olduğu hafta oraya gitti. Reyhanlı halkıyla kucaklaştım. Asla siyasi propaganda yapmadım. Ülkemizi, bayrağımızı, insanımızı seviyoruz. Onun sorunlarını çözmek için yola çıktık, hiçbir güç bize yolumuzdan döndüremez" diye konuştu.

Bunun için bir tek halka güvendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben başka yerlere güvenmiyorum. Başkalarına hesap vermem, hesap vereceksem kendi milletime hesap veririm. Başkalarının önünde diz çökmem" dedi.

Emre BAYLAN, DHA

Haberin Devamı