Eğitim - Kariyer İKÜ Yabancı Diller Bölümü akredite edildi

İKÜ Yabancı Diller Bölümü akredite edildi

Paylaş
İKÜ Yabancı Diller Bölümü akredite edildi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yabancı Diller Bölümü, Pearson Assured tarafından akredite edildi. Konuya ilişkin bilgi veren Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sinan Bataklar, 4 buçuk ay gibi bir sürede belgeleri toplayıp 40 farklı kriterde denetime tabi tutulduklarını ve akredite olduklarını söyledi. Öğr. Gör. Sinan Bataklar, "İlgili belge, dünyanın her yerinde öğrencilerimizin İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak adına kullanabilecekleri önemli bir dokümandır" dedi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yabancı Diller Bölümü altyapı, yönetim, eğitim-öğretim geliştirme çalışmaları sonucunda ilk başvuruda Pearson Assured akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Öğrencilerin mezun olduklarında aldığı bu belge, yeterlilikleri kapsamında akademik ve mesleki olarak uluslararası alanda geçerliliğe sahip olacak.

Haberin Devamı

Bölümün 21 yıldır üniversiteyle birlikte faaliyet gösterdiğini aktaran Öğr.Gör. Sinan Bataklar, "Öğrenim dili İngilizce olan programlara eğitim öğretim yılı boyunca hazırlık eğitim veriyoruz. Ayrıca lisans bölümlerinde akademik İngilizce ile eğitimler devam ediyor" diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDE BU BELGE KULLANILABİLECEK

4 buçuk ay içerisinde akreditasyon ekibiyle birlikte belgeleri topladıklarını belirten Öğr.Gör. Sinan Bataklar, "Gerekli koşulları sağlayıp denetime hazır hale geldik ve denetimi geçirerek akredite olduk. Bu akrediteyle birlikte hazırlık eğitimini tamamlamış öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan Pearson Assured belgesine sahip olacak. Dünyanın her yerinde öğrencilerimizin İngilizce yeterliliklerini belgelemek adına kullanabilecekleri önemli bir dokümandır. Bu dokümanı gösteren öğrencilerimiz bitirdikleri seviyelere göre dil yeterliliklerini bu belgeyi sundukları kuruma kanıtlayabilirler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PEARSON ASSURED SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Süreç hakkında bilgi veren Öğr.Gör. Sinan Bataklar, "Pearson Assured, bölüm olarak yaptığınız faaliyetleri denetliyor ve bu denetim sonunda öğrenmenin, ölçme-değerlendirmenin yönetimi ve genel olarak bölümün yönetimi bağlamında uluslararası standartları yakalayıp yakalayamadığınıza bakıyor ve yaklaşık 40 farklı kriterde bunu değerlendiriyor. Nihayetinde bir denetim sürecinden geçiriyor ve bu süreç sonunda eğer ki bu kriterleri yakalamışsanız sizi akredite bir kurum haline getiriyor" dedi.

'İSTİHDAM EDİLEBİLİR KALİTELİ ÖĞRENCİLER ÇIKARMALI'

Öğrencilerin yabancı dil öğrenmesi için üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirten Öğr. Gör. Bataklar, "Bu görevlerin en başında çok sağlam hazırlık eğitimi geliyor. Sonrasında da öğrencilerin akademik İngilizce ile beslenmesi ve dil politikasının geliştirilmesi geliyor. Tabii ki üniversitelerin görevi, bilim yapmaktır ama buna ek olarak üniversiteler istihdam edilebilir kaliteli öğrenciler çıkarmalı. İstihdam edilebilirliliğin en önemli kriterlerinden biri de yabancı dildir. Öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerinin tam olması lazım" diye konuştu.

DHA