Yaşam İlhan Erşahin dengeleri değiştirdi

İlhan Erşahin dengeleri değiştirdi

Paylaş
İlhan Erşahin dengeleri değiştirdi

Cazın başarılı ismi İlhan Erşahin, "Istanbul Sessions" projesinin ikinci albümü "Night Rider"la karşınızda

İlhan Erşahin, yeni bir albümle geri döndü. Üretken sanatçı yeni albümü Night Rider'ı kendi firması Nublu'dan çıkardı. Erşahin’in New York’ta açtığı kulübü Nublu 10. yılını kutlamaya hazırlanırken, İstanbul’da açılacak Nublu için de gün sayılıyor. Nublu Jazz Festival ise üç kıtada etkinliklerine devam ediyor.

İlhan Erşahin, yeni albümünde İstanbullu ritimleri ve gece hayatının enerjisi, New York’un yaratıcı ruhu ile harmanlıyor. Avrupa’nın ve Amerika’nın prestijli yayınları, İstanbul Sessions sound’unun caz adına bugüne kadar ortaya konan pek çok projeden daha enerjik ve örneğine az raslanır bir “sanatsal” “ana akım” dengesi yakalandığı yorumunda birleşiyor.

"CAZ FORM DEĞİŞTİRDİ"

En çarpıcı yorumlardan biri grubun ilk albümüne konuk olan Fransız trompetçi Erik Truffaz’dan geliyor: “Radiohead caz yapsa, böyle tınlardı." Le Monde, albüm için "Bunu dinleyin! Caz, form değiştirdi!" diye yazarken, bir başka yorum da prestijli caz dergisi Jazzwise'dan: “Yeni ve kendilerine has soundları Miles Davis’in Agartha’sını ortadoğulu melodileri ile harmanlayıp, güçlü bir dub elektronik vuruşuyla sivriltiyor.”

Albümde Erşahin’in saksofonuna, basta Alp Ersönmez, davulda Turgut Alp Bekoğlu, perküsyonlarda Izzet Kızıl eşlik ediyor. İlhan Erşahin "Amacımız yaşadığımız hayatı aynen müziğe aktarmaktı. Bu albüm bizim gözümüzle İstanbul gece hayatının bir yansıması” diye özetliyor.

LANSMAN PARTİSİ BABYLON'DA

Erşahin "Night Rider"ın çıkışını kutlamak üzere 1 Mart gecesi Babylon'da olacak...

Kapı Açılış: 21.30
1. Session: 22.30
2. Session: 00:00 (20TL)

Birinci session için bilet alan izleyiciler ikinci session'ı da izleyebilecekler.

Haberin Devamı

GAZETEPORT