Pazar Postası Ilişkin çoktan bitmiş ama sen görmüyorsun
Paylaş
Ilişkin çoktan bitmiş ama sen görmüyorsun

Bazı ilişkilerin bittiğini anlamak için ille taraflardan birinin “Tamam, buraya kadar” demesine gerek yok. Yaşanan şeyler bir ilişkinin ne durumda olduğunu çok net gösterir. Yeter ki, görmek isteyin. Bu yazıda sizin devam ettiğini sandığınız ilişkinizin aslında bitmiş olduğunu gösteren işaretler var. Dikkatlice okuyup, kararınızı verin.

Birkaç yıl önce bir okurum telefonla arayıp bana akıl danıştı. 3 yıldır bir ilişkisi olduğunu söylüyordu. Ayrılıp, barışmayla giden, adamın sık sık ortadan kaybolduğu bir ilişki... Okurumun bana anlattığına göre; adamın ailesi kendisini istemiyordu ve sorun bundan kaynaklanıyordu. Derken adamın bir gün gelip, “Tamam ben her şeyi ayarladım, ailemi de umursamıyorum. Seninle evleneceğiz. Hazırlıklarını yap, 15 gün sonra nikah masasındayız” dediğini söyledi. Okurum hazırlıkları yaptığını, ama adamın yine ortadan kaybolduğunu ve bir türlü ulaşamadığını söyledi bana. Ben doğal olarak, “Başına bir şey gelmiş olmasın”-?” diye sordum. “Hayır” dedi, “Her gün iş yerine gittiğini öğrendim. Arkadaşlarıyla konuştum. Ama benim telefonlarımı açmıyor, mesajlarıma cevap vermiyor.” “O zaman bu ilişki bitmiş ama sana söyleyemiyor” diye cevap verdim. Okurumun bana söylediği ise çok ilginçti: “Ama hala Facebook’taki ilişki durumunu değiştirmedi?” Evet, ilişki bitmişti, adam evleneceğini söylemiş ama bu sözü yerine getirmeye istekli değildi. Ama okurum bunu göremiyor, güvence olarak Facebook’taki ilişki durumunun değişmemesini öne sürüyordu. Bazen, aşkın içindeyken, ilişkimizin bittiğini gösteren işaretleri görmeyiz. Bazen de gördüğümüz halde, “Belki düzelir” diye görmezden geliriz. Aradan zaman geçer, ayrıldığımızda da “Zaten belliydi” deriz. Evet, ilişkinin bittiğini gösteren sinyaller vardır. Bu sinyalleri görüp, düzelmesi için çaba harcadığımız halde düzeltemiyorsak, ya da karşımızdaki insan düzelmesi için çaba göstermiyorsa, yapacak bir şey kalmamış demektir. Peki nedir bu işaretler?

Haberin Devamı

1) UMURSAMAZLIK İlişki içinde hepimiz tartışmalar yaşarız. İlk dönemde bu tartışmaların ardından taraflar olumlu davranıp sorunu çözmeye çalışır. Bu durum değişmişse, tartışmalardan sonra taraflardan biri ya da her ikisi sorunu çözmek için uğraşmıyorsa, bir tarafın çabası hep karşılıksız kalıyorsa, basit şeyler büyütülüp kavga konusu haline getiriliyorsa alarm zilleri çalıyor demektir.

2) SÜREKLİ ÖFKE HALİ Sevgiliniz yaptığınız her şeye sinirleniyorsa, bu siniri geçmiyorsa, düzeltmek için uğraştığınızda öfkesi daha da kabarıyorsa, bu öfkeyi bahane ederek sizinle günlerce küs kalıyorsa, hata sizde olmadığı halde bu küslük halinin geçmesi için özür dilediğiniz halde bir işe yaramıyorsa, hatta işi zaman zaman şiddete kadar vardırıyorsa ilişkinizin üzerine bir bardak su içebilirsiniz.

Haberin Devamı

3) AYRILIP BARIŞMAK İlişkilerde yapılan en büyük hata budur. Her tartışmayı “Bitsin artık” diye tamamlayıp yolları ayırmak, birkaç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi barışıp devam etmek ilişkiyi yıpratan en önemli unsurdur. Bunu alışkanlık haline getiren çiftler aslında daha ilk tartışmada ayrılmıştır ama uzatmaları oynamaktadır. Bu ayrılıkların biri mutlaka ‘son ayrılık’ olacaktır.

4) ELEŞTİRİ VE HAKARET Sevgililerin birbirlerini beğenmedikleri davranışlarıyla ilgili eleştirmeleri normaldir. Ama bu eleştiri toplum içinde yapılıyorsa, sözler aşağılamaya ve hakarete kadar ulaşıyorsa, “Sen zaten ne anlarsın, yap da göreyim” gibi cümleler kullanılıyorsa sevgiliniz artık sizi küçümsüyor ve daha da önemlisi saygı duymuyordur. Saygı olmadan bir ilişki yürütülemez.

5) BEĞENMEMEZLİK Görüntünüzü, giyim tarzınızı, saç şeklinizi daha önce çok beğendiği halde artık beğenmiyorsa, beğenmezliğini sık sık dile getiriyorsa, siz bir şey giyip ona “Nasıl olmuşum?” diye sorduğunuzda dönüp bakmıyorsa, baksa da herhangi bir yorumda bulunmuyorsa ya da “Tamam tamam olmuş işte” diyerek geçiştiriyorsa size ilgisi çok azalmış demektir.

6) AŞIRI KISKANÇLIK Kıskançlık konusunda bitmek bilmeyen tartışmalar yaşanıyor ve taraflar birbirini baskı altında tutuyorsa, bireysel alanlara el uzatmalar, sosyal arkadaşlıklara karışmalar, cep telefonu karıştırmalar, e-mail ve facebook adreslerine gizlice girmeler başladıysa durum vahim demektir. Çünkü bu durum taraflardan birinin yaptığı şeyi saklamak için baskı kurduğunu da gösterir.

Haberin Devamı

7) KONUŞMAKTAN KAÇINMAK Sevgiliniz sürekli gizemli bir ruh haliyle dolaşıyorsa, gün içinde yaşadıklarıyla ilgili, işiyle ilgili konuşmuyorsa, konuyu açtığınızda hemen kapıyorsa, eskiden sizinle günlük olaylar, siyaset, dünyadaki gelişmeler gibi konularda konuşmaktan zevk alırken artık sizin söylediklerinizi “Hı hı”, “Evet öyle” gibi kısa cümlelerle geçiştiriyorsa, geçmiş olsun.

8) PAYLAŞIMIN AZALMASI Birlikte geçirilen zamanın miktarı azaldıysa, gidilen yerlerden artık daha çabuk kalkılıyorsa, ortak bir şeyler yapmaktan kaçınılıyorsa, geleceğe dair planlar artık yapılmıyorsa, hatta tatil konusunda bile “Sonra konuşuruz” denilip geçiştiriliyorsa, cinsellik konusunda bencillik başladıysa, cinsellik geri planlara atıldıysa ilişkiniz sona yaklaşmış demektir.

Haberin Devamı

9) YALANCILIK Size sürekli dürüstlükten dem vuran sevgiliniz yalan söyleme konusunda ustalaşmışsa, bu konuyu yüzüne vurduğunuzda hiç gocunmuyorsa, bin kez yakaladığınız halde aynı yalanları söylemeye devam ediyorsa, hatta o güne kadar hiç bilmediğiniz bazı sırları ortaya çıkmış olmasına rağmen sizden özür bile dilemiyorsa, sizi gözden çıkardığından emin olabilirsiniz.

10) ÖNEMSEMEMEK Doğum günü, sevgililer günü, tanışma yıldönümü gibi özel günler unutuluyorsa, unutulmasa bile basit organizasyonlarla geçiştiriliyorsa, önem sırasındaki yeriniz değiştiyse, yani artık siz onun için birinci öncelikli değilseniz ve arada bir “Ayrılsak nasıl olur acaba?” gibi sorular ortaya atıyorsa terk edilmeyi beklemeden “Elveda” diyerek kendi yolunuza gidin.

(04.05.2014 tarihli Posta karnaval'dan alınmıştır.)