Aşk - İlişkiler İlişkinizi güçlendirecek altın öneriler

İlişkinizi güçlendirecek altın öneriler

Paylaş
İlişkinizi güçlendirecek altın öneriler

Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz; "Kadınlar, Erkekler ve Aşk" özel ekinde Posta okuyucuları için anlattı...

KENDİNİ DEĞİŞTİRME

Haberin Devamı

1- Başka birine benzemeye çalışmak seni yorar. Boşuna başka birisiymiş gibi davranma. Kendini olduğu gibi kabul et ve sevgilinin seni mevcut halinle, kişiliğinle beğeneceğinden kuşku duyma.

VARSAYIMDA BULUNMA

2- Kırgınlıkların nedenini varsayımlarla bulmaya çalışma. Bunu öğrenmenin en doğru yolu ona sormaktır. Uygun bir dille sorduğunda “Yok bir şey” yanıtı alsan bile nedenini öğrenmek konusunda ısrarcı ol.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMA

3- Ne sevgiline duygu sömürüsü yap ne de onun yapmasına izin ver. Acımak çok tehlikeli bir duygudur. Acıdığın için sürdürdüğün ilişki zaman geçtikçe yaşam kaliteni yitirmene neden olacaktır.

SAYGIYI SAKIN UNUTMA

4- Senin gibi onun da ailesi, arkadaşları, senden önce de bir yaşamı olduğunu unutma. Yaptıklarına, kişiliğine, yaşam tarzına saygı duy. Hiç kimse saygı duymadığı insanı sevmez, bunu sakın unutma.

Haberin Devamı

SÜREKLİ YARDIM ETME

5- Talep edilmeden yapılan iyilik, kişinin kendisini yetersiz hissetmesine ya da her zaman size bağımlı hale gelmesine neden olur. Kendi aşabileceği konularda devreye girme. O yardım talebinde bulunduğunda gerekeni yap.

UYUM SAĞLA

6- Tek kişilik bir yaşama alışanlar ilişkiye başladıklarında bocalayabilir. ‘Ben’ duygusundan ‘biz’ olayına geçmek kolay olmayabilir. Bu duruma uyum sağlamaya çalış.

KENDİNE DE ONA DA GÜVEN

7- Sen kendine güvenirsen karşındakine güvenmenin de kapısını açarsın. Sevgilinin yalan söylediğini anlıyorsan bunun nedenini kendinde de aramalısın. Bir de kendine sor bakalım, “Peki ben her konuda dürüst müyüm?”

BİREY OLMAYI UNUTMA

8- İlişkide biz olmayı başarabilmek önemlidir ama ikinizin de tek başına yeterli bireyler olmanız ve kendi ayaklarınızın üzerinde durabilme becerisine sahip olmanız daha da önemlidir. Bağımlılıklar ilişkilerin görünmez tuzaklarıdır.

ESKİLERİN İZİNİ SİL

9- Biten ilişkilere dair fotoğraflar, özel günlerde verilen armağanlar, unutulan eşyalar hem yeni bir ilişkiye başlamanı güçleştirir hem de başlayan ilişkinin sona ermesine neden olur. Bu nesnelerden kurtul.

ELEŞTİRİYE DİKKAT

10- Herhangi bir konuda onu eleştirmeden önce onun önünde kendini eleştir. Tek taraflı düşünmediğini görünce seni dinleyecektir. Böylece hem kırıcı olmazsın hem de çözüm için doğru bir adım atmış olursun.

Haberin Devamı

KENDİNE ZAMAN AYIR

11- İlişkinizin ilk zamanlarında birlikte vakit geçirmekten çok hoşlanabilirsiniz. Zaman geçtikçe bu durumun monotonlaşmasını istemiyorsan kendine ait zaman dilimleri yarat. Böylece özlem duygusunu canlı tut.

İLK ADIMI SEN AT

12- Kırıldığında onun özür dilemesini beklemek yerine ilk adımı sen at. Hatasının farkına vardıysa konuyu uzatma. Uygun bir zamanda olayın nedenini nazikçe sor. Bu ona özür dilemesi için bir fırsat olacaktır.

OLDUĞU GİBİ KABUL ET

13- Sevgilini kimseyle kıyaslama. Mükemmel sevgili sadece aşk filmlerinde var. Her birey özeldir. Onu kusurlarıyla, güzellikleriyle bir bütün olarak gör. Seni rahatsız eden yönleri varsa dile getir.

AŞIRI VERİCİ OLMA

14- Ara sıra sürpriz hediyeler vermek güzeldir. Ancak, sevgilinin karşılık veremeyeceği kadar değerli ya da sık aralıklarla hediyeler vermenin rahatsız edici olabileceğini unutma. Onu bu şekilde sıkıntıya sokma.

Haberin Devamı

KESTİRİP ATMA

15- Her şey yolunda giderken sevgilinin senden uzaklaştığını, eskisi gibi ilgi göstermediğini fark edersen durup bir düşün. Surat asmak ya da sevgi dilenmek yerine öz eleştiri yap. Belki de eskisi kadar özen göstermiyorsundur.