Gündem İlk kadın Jandarma komutanı Songül Yakut şehit oldu

İlk kadın Jandarma komutanı Songül Yakut şehit oldu

Paylaş
İlk kadın Jandarma komutanı Songül Yakut şehit oldu

Şenoba’dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde yüksek rütbeli personellerin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopter Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde düştü. Düşen helikopterin içinde ilk kadın jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı

Şırnak'ın Şenoba İlçesi'nde yaşanan helikopter kazasında, jandarmanın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut şehit oldu.

Songül Yakut, 1997 yılında Kara Harp Okulu’nun jandarma sınıfından teğmen rütbesiyle mezun olmuştu.


FETÖ KUMPASI MAĞDURU


Şehit Yarbay FETÖ kumpasıyla mesleğine veda etmek zorunda kalmış, ancak daha sonra hakkını arayarak görevine geri dönmüştü.


SAATLER ÖNCE TELEFONDA KONUŞMUŞLAR

Sebahat Yakut’a acı haberi sağlık ekipleri nezaretinde Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan ve askeri yetkililer verdi. Kızının şehit haberini alan anne, gözyaşlarını tutamayarak ağıt yaktı.


Şehit Yakut’un Ören Mahallesi’ndeki evi annesi için geçen yıl yaptırdığı ve tarla işlerinde işçilerle beraber çalıştığı öğrenildi. Babası Seydi Yakut’u küçük yaşlarda kaybeden ve bekar olan şehidin 4 kardeşinin olduğu, hepsinin il dışında yaşadığı belirtildi. Songül Yakut’un şehit olmadan saatler önce annesiyle tarlada kullanmak için alacakları çim makinesiyle ilgili telefonda görüştüğü de ifade edildi. Şehidin naaşı Malatya’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

CHP'Lİ VEKİLDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Twitter hesabı üzerinden Şehit Yarbay Songül Yakut ile ilgili açıklama yaptı.

Ağbaba yaptığı açıklamada 'Songül Yakut Malatya'lı yakın arkadaşımızdı.Kumpasla Ordu'dan atıldı. Büyük mücadele ile görevine geri döndü. Bugün de şehit oldu' dedi.




Şırnak Şenoba'da şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü