Gündem İlk kez oy kullandı

İlk kez oy kullandı

Paylaş
İlk kez oy kullandı

Karabük'te, geçen yıl 213 santimetreyle "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, ilk oyunu kullanmanın sevincini yaşadı

Annesi ve babasıyla Altın Safran İlkokulu’na gelerek oyunu kullanan Gelgi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ocak 1997’de doğduğunu, 18 yaşına girmesinin ardından ilk oyunu 7 Haziran’daki seçimde kullanmak istediğini anlattı.

Haberin Devamı

Fiziki durumunu İlçe Seçim Kuruluna bildirmekte geç kalmaları ve sandığın ikinci katta olması nedeniyle 7 Haziran’daki seçimde oy kullanamadığını ifade eden Gelgi, 1 Kasım Genel Seçimi için ise bir ay önceden kurula başvurduklarını belirtti.

İlk oyunu kullanmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Gelgi, şunları kaydetti:

"İlk oyumu kullandım. Vatandaşlık görevimi yapabildiğim için mutluyum. Umarım seçimler ülkemiz için güzel sonuçlar doğurur. Güzel bir duygu. 7 Haziran’da bizden kaynaklı sorun oluşmuştu, bu nedenle oy kullanamamıştım. Bu sefer daha dikkatli davrandık. İlçe Seçim Kuruluna fiziki engelimizi bildirdik, onlar da gerekli işlemi yaptılar ve oy kullanabildim."

Safranbolu ilçesinde yaşayan ve geçen yıl 213 santimetreyle "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, 7 Haziran’da, fiziksel durumunu İlçe Seçim Kuruluna bildirmekte geç kaldığı ve sandığın bulunduğu ikinci kattaki sınıfa çıkamadığı için oy kullanamamıştı.

Haberin Devamı

AA