Magazin İlk Kürtçe şarkı yarışması başlıyor

İlk Kürtçe şarkı yarışması başlıyor

Paylaş
İlk Kürtçe şarkı yarışması başlıyor

Bir süredir sık sık haber olan ancak bugüne kadar gerçekleşmeyen Kürtçe şarkı yarışması TRT'de başlıyor

Kanalda fragmanları yayınlanmaya başlayan yarışma için yurt içinde 7, yurt dışında ise 3 merkezde seçmeler yapılacak.

Haberin Devamı

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre, yarışmanın eleme bölümlerinin sunuculuğunu Özlem Taş üstlenecek. Ana yarışmanın sunuculuğunu ise kanalda daha önce de program yapan Acar Filiz yapacak. Jüri üyeleri için bir hayli seçici davranan TRT 6, Nihat Doğan, Yekbun Civak ve Suriye'de yaşayan ve Kürtler arasında bir hayli popüler olan Said Yusuf'ta karar kıldığı belirtiliyor.

Eleme turlarının jüri üyeliği için ise kanalda Qada Erbane isimli programını başarı ile sunan Diyarbakırlı sanatçı Kadir İpek ve TRT 1 de yapılan Sen Türkülerini Söyle yarışmasında birinci olan ve TRT sanatçısı olarak çalışmaya başlayan Şehmuz Esenkuş yer alıyor. Yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Van, Diyarbakır ve Nusaybin, yurt dışında ise Stocholm, Erbil ve Köln de ön elemeler yapılacak.

Haberin Devamı

Büyük bir iddia ile yol çıkan kanalın iç yapımı STRANA XWE BÊJE (Sen Türkünü Söyle) ile yeni starlar aranacak. Yılbaşında stüdyodan canlı habere de başlayacak olan TRT 6 (Şeş) TOKİ'nin sponsorluğunda yapılacak yarışmanın birincisine İstanbul Selimpaşa Emlak Konutlarından 3 + 1 daire verilecek. Yarışamaya Kürtçe bilmeyen ünlü konuklarda jüri üyesi olarak davet edilecek. Yarışmanın başvuruları internet üzerinden alınacak.

Yarışma için kendinize güveniyorsanız işte başvuru adresi: www.stranaxwebeje.com