Derepazarı İlk Tasarım Ve Beceri Koridoru açıldı

İlk Tasarım Ve Beceri Koridoru açıldı

Paylaş
İlk Tasarım Ve Beceri Koridoru açıldı

İlk Tasarım Ve Beceri Koridoru açıldı

Arzu ERBAŞ/DEREPAZARI(Rize), (DHA)- RİZE’de ilk kez Derepazarı’nda ‘Tasarım ve Beceri Koridoru’ hizmete açıldı. Adem Özdemir Anadolu Lisesi’nde bir katın tamamı öğretmen ve öğrencilerin istediği görsellerle süslenerek tasarım ve beceri atölyelerine ayrıldı.

Rize’nin ilk “Tasarım ve Beceri Koridoru” Derepazarı Adem Özdemir Anadolu Lisesi’nde hizmete açıldı. Coğrafya, Müzik, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri, Matematik atölyeleri ile Destek Eğitimi Odasının bulunduğu koridorun açılışını İlçe Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Yakup Samangül, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin gerçekleştirdi.

Öğrencilerin kullanacağı ders materyalleri ve kaynaklarla donatılan atölyelerle kalıcı öğrenme yolunu benimsediklerini söyleyen Derepazarı Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin “Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında atılacak adımlardan bir tanesi de Tasarım ve Beceri Atölyeleri oluşturmaktadır. Bu noktadan hareketle öğrencilerimize daha verimli ders çalışma ortamı, kalıcı öğrenme yoluyla kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmek amacıyla bizde bakanlığımızda yan yana yol yürüyoruz. Bu çalışma anlık bir çalışma değil, birlik ve beraberliğin eseridir” dedi.

Bu ve benzeri başarılı çalışmaların artmasını ve kelebek etkisiyle devam etmesini dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak “2023 Eğitim Vizyonu ile ülkemiz eğitiminde başlayan ivmeyi ilimize, ilçemize ve okullarımıza kadar yaygınlaştırıp olumlu hava estirmeliyiz. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğretmenlerle bir araya gelip sohbet eden Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal “Güzel bir atmosfer ve güzel bir hava var. Oldukça da başarılı çalışmalara tanıklık ediyoruz. Rize`nin ilk Tasarım ve Beceri Atölyelerinin olduğu koridoru hizmete açmanın heyecanını hep beraber yaşıyoruz. İlki başaran bu ekibi takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

Atölyelerin yapımında emeği geçen öğretmenlere plaket verilirken Görsel Sanatlar Atölyesinde İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak`a kara kalem portresi hediye edildi.

Haberin Devamı