Sağlık İlk yapay kalp umut ışığı oldu

İlk yapay kalp umut ışığı oldu

Paylaş
İlk yapay kalp umut ışığı oldu

Dünyanın ilk yüzde 100 yapay kalbi, Fransa'da nakledildi. Yapay kalbin yaratıcısı 80 yaşındaki Profesör Alain Carpentier, tam 20 yıldır bunun hayalini kuruyordu

Pıhtılaşma gibi sorunlara yol açabilecek plastik maddeler yerine inek derisi kullanılarak geliştirilen "protez kalp", normal kalbin görevini taklit ederek otomatik olarak kan dolaşımı sağlıyor.

Haberin Devamı

FRANSIZ MAKAMLARDAN DESTEK BULAMAYINCA...

Fransız makamları Profesör Carpentier’nin çalışmalarına izin vermekte gecikince o da bu çalışmaları Suudi Arabistan, Polonya, Belçika gibi yurt dışındaki hastanelerde tamamlamıştı. Carpentier çalışmalarını tamamlamıştı tamamlamasına ancak Profesör’ün bir takıntısı vardı; o da yapay kalp buluşunun yüzde 100 Fransız olmasını istiyordu. Sonunda 1990 yılında projesi için Fransız finansman buldu ve işe koyuldu.

Merkezi Paris'te bulunan yapay kalp üreten firma Carmat, geçen ay klinik deneylerin 2014'te sona ermeden tamamlanmasının planlandığını ve başarılı olunması halinde tamamen yapay kalbin Avrupa'da ve daha sonra da ABD'de pazarlanabileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

KALP HASTALARINA UMUT IŞIĞI OLACAK

Dünyanın ilk yapay kalbi geçtiğimiz hafta nakledildi. Eğer her şey yolunda giderse Profesör Carpentier’nin bu buluşu, sadece Avrupa ülkelerinde kalp yetmezliği şikayeti olan 100 bin hastaya umut ışığı olabilir.

Reuters