Gündem İlkbahar ekinoksu nedir? İlkbahar gündönümü ne zaman?

İlkbahar ekinoksu nedir? İlkbahar gündönümü ne zaman?

Paylaş
İlkbahar ekinoksu nedir? İlkbahar gündönümü ne zaman?

Arama motoru Google, 21 Mart Ekinoksu’nu Doodle yaptı. 21 Mart İlkbahar Ekinoksu’nu merak edenler 21 Mart İlkbahar ekinoksu nedir? İlkbahar gündönümü ne zaman? sorularını aratıyor. İşte 21 Mart Ekinoksu ile ilgili detaylar…

Google, 21 Mart İlkbahar Ekinoksu’nu özel tasarım logo olan Doodle ile anımsattı. İnternette, 21 Mart İlkbahar ekinoksu nedir? İlkbahar gündönümü ne zaman? soruları merak ediliyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

21 MART İLKBAHAR EKİNOKSU NEDİR?

21 Mart İlkbahar Ekinoksu'nda güneş ışınları ekvatora dik açı (90 derece) ile gelmektedir. Bu olayla birlikte gece ve gündüz birbirine eşitlenmekte, hem kuzey hem de güney kutbu aynı anda gündoğumu hattına girmektedir.

Böylece gün ışığı, her iki yarımküre arasında eşit olarak paylaşılmaktadır. 21 Mart İlkbahar Ekinoksu ile birlikte Güney Yarım Küre'de gündüzler gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre'de ise geceler gündüzlerden uzun olmaya başlar.

DÜNYADA GÜNDÖNÜMLERİNİN KUTLANIŞI

Eski Hristiyanlık, İsa'nın öldüğüne ve daha sonra yeniden doğduğuna inandığında, Paskalya ile kutlamayı birbirine bağlar.

Maya takvimi, Chichen Itza, Meksika'daki taş basamaklı piramidin bahar ekinoksu ritüelleriyle ünlüdür.

Haberin Devamı

Bir zamanlar insanın kurban edildiği piramit, bir “güneş ışığı yılanı” nın, ekinoksun günündeki basamaklardan aşağı doğru hareket ettiği bir şekilde yapılır.

İspanya'da, ilkbaharın başlangıcında geçen zaman geleneksel olarak ekim mevsimi olduğundan ekim mevsimi olmuştur ve gün ışığı saatleri uzar, böylece ekinler büyür.

Günler, atalara ibadet zamanı olarak görüldüğünden, Japonya hem bayramları hem ulusal bayramlarla kutluyor.

İlkbaharda Hint geleneği getirme geleneği, aynı zamanda festivaller festivali olarak da bilinen Holi festivalidir.