Cumartesi Postası İlkbaharın en iyi yürüyüş rotaları

İlkbaharın en iyi yürüyüş rotaları

Paylaş
İlkbaharın en iyi yürüyüş rotaları

Bahar her tarafı çiçeklerle bezedi. Yaza daha sağlıklı ve fit girebilmek için kendinizi spor salonlarına kapatmayın, açık havaya atın.

Ormanda, parkta, deniz ve göl kenarında koşun, yürüyün. Hem forma girin hem de ciğerlerinizi mis gibi oksijenle doldurun.

Haberin Devamı

Gün sonunda tertemiz bir nefesle “Ayaklarıma sağlık” demeniz için Cumartesi Postası Jürisi, Türkiye’nin en iyi 15 yürüyüş rotasını seçti.

HAZIRLAYAN: BEKİR SARAÇ

Belgrad Ormanı - İstanbul

Ormanın içinde birçok yürüyüş parkuru var. En popüleri ‘Genç Yaşayın Parkuru’. 6.5 km’lik yürüyüş yolunda 17 egzersiz istasyonu var. Kontrol noktalarında nabız hızınızı ölçebilirsiniz.

Aydos Ormanı - Kartal

İstanbul’un en önemli yürüyüş alanlarından biri. 5 km’lik yürüyüşten sonra ulaştığınız gölet dinlenmek için ideal bir durak. İster deniz bisikleti ile tur atın, ister çevresindeki tesisleride keyif yapın.

Polonezköy Tabiat Parkı - İstanbul

Doğayla buluşup uzun yürüyüşler yapmak istiyorsanız, Polonezköy Tabiat Parkı tam size göre. İçinde pek çok kuş, bitki ve ağaç türü bulunduran park, gerçek bir oksijen deposu.

Haberin Devamı

Erikli Yaylası - Yalova

Teşvikiye Köyü’nün çıkışında başlayan 14 km’lik yürüyüş parkuru, Delmece Yaylası’nda sona eriyor. Bu yürüyüş dört saat sürüyor. Yol üzerindeki Erikli Şelalesi’nde mutlaka mola verin.

Soğuksu Milli Parkı – Ankara

Ankara’da doğa yürüyüşü denildiğinde akla ilk gelen adreslerden biri Soğuksu Milli Parkı oluyor. Çam ormanları ve birbirinden ilginç canlıları ile şehrin gözdesi.

Karagöl - İzmir

Karagöl, 35 dekar büyüklüğünde. Suya yaprakları değen söğüt ağaçlarının arasında, ördeklerin gezindiği göl ve çevresi, rengarenk çiçekleriyle baharda eşsiz bir görsel şölen sunuyor.

Kaz Dağları - Balıkesir

Milli Park, 21 bin hektarlık bir alana sahip. Park sınırlarında iki parkur var. İşaretlenmemiş alanlardan kendinize yeni parkurlar çıkarabilirsiniz. Sertifikalı kılavuzu olmayanlar yürüyüşlere katılamıyor.

Menekşe Yaylası - Kocaeli

Aytepe’den başlayan yürüyüş, Menekşe Yaylası’nda son buluyor. Tipik yayla evleri, baharda açan rengârenk çiçekler ve dağ çilekleri rotayı daha da keyifli hale getiriyor.

Hitit Yolu - Çorum

Hitit Yolu parkurları, Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva gibi binlerce yıllık kentleri birbirine bağlıyor. Uzunlukları 2-18 km arasında değişen 11 yürüyüş yolu, 23-87 km arasında değişen 6 uzun yol var.

Haberin Devamı

Likya yolu - Antalya /Muğla

509 kilometrelik rota, dünyanın en uzun 10 parkurundan biri. Türkiye’nin uluslararası işaret sistemiyle belirlenen ilk uzun yol rotası. Bu güzergahta yılın her döneminde yürüyüş yapabilirsiniz.

BONUS

Türkmenbaşı Tabiat Parkı - Sarıyer

Bafa Gölü ve Latmos - Muğla

Yenice Ormanları - Safranbolu

Aladağlar - Kayseri, Niğde

Kaçkar Dağları - Rize, Artvin