Magazin İlkin Tüfekçi'den babası İlyas Tüfekçi'ye duygulandıran mesaj

İlkin Tüfekçi'den babası İlyas Tüfekçi'ye duygulandıran mesaj

Paylaş
İlkin Tüfekçi'den babası İlyas Tüfekçi'ye duygulandıran mesaj

Yaklaşık üç yıl önce Moto nöron teşhisi konulan eski milli futbolcu, İlyas Tüfekçi'nin kızı İlkin Tüfekçi, doğum gününde sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj paylaştı

İlkin Tüfekçi, babasının zor bir tedavi sürecinde olduğunu, dua ve sevginin gücüne inandıklarını söyledi.

Babasıyla çekilen bir fotoğrafını İnstagram'da yayımlayan 29 yaşındaki oyuncu, "Çok zor bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Ama biz hep inanıyoruz ki sevgi iyidir, iyileştirir. Dua ve sevgiyle mucizelere inanıyoruz. Şükür gözlerimiz parıl parıl. İyi ki doğdun babacığım, nice mutlu senelere" mesajını paylaştı.



'HASTALIĞIM ÖLÜMCÜK AMA SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM'


İlyas Tüfekçi daha önce yaptığı konuşmayla herkesi duygulandırmıştı:

Benim rahatsızlığıma yaklaşık 20 ay evvel Motor Nöron (Motor nöron hastalığı ALS hastalığının da bağlı olduğu beyinden sinirlere giden iletişimdeki arızadan dolayı kaynaklanan bir hastalık) teşhisi konuldu.

Kaslara iletişim gitmediği için kaslar beslenemiyor hareket edemediği için de erimeye başlıyor ve güç kaybediyor. Motor nöron hastalığı çok ciddi ve ölümcül bir hastalık. Benim hastalığımın seyri çok şükür sporcu olmam ve sigara alkol kullanmamamdan dolayı bu hastalıkla mücadelem gayet iyi gitti. Bu hastalığın en önemli kısmı klasik olanında 2 sene içinde yatalak yapıp hareket edemez hale getiriyor ve ölümle sonuçlanıyor.

Benim hastalığımın seyrinde çok şükür 20 ay içinde konuşmam da bir sıkıntı yok. Sadece sol ayağımda erime var ama günlük ihtiyaçlarımı giderecek kadar hareket edebiliyorum. Ben her durumda şükreden bir insanım ilk gün doktorum hastalığımı söylediğinde de ağlamadım. Her şey Allah’tan dedim. Burada en önemli konu benim hastalığımın klasik ALS hastalığı olmadığıdır. Bundan sonrasını bilemeyiz bakalım zaman ne gösterecek."

Haberin Devamı