Kayseri İlköğretim Haftası törenle kutlandı

İlköğretim Haftası törenle kutlandı

Paylaş
İlköğretim Haftası törenle kutlandı

İlköğretim Haftası törenle kutlandı

Yasin DALKILIÇ KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Vali Şehmus Günaydın, "Ailelerimize çok fazla yük getirmememiz gerekir. Eğitimde fırsat eşitliğine önem vererek bütün okullarımızı değerli hale getirmemiz lazım" dedi.
İlköğretim Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Tören kapsamında İl Milli Müdürü Yardımcısı İlyas Yılmaz Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama etkinlikleri Mehmet İlgü ilkokulunda devam etti. Törene, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Önce, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, "Bugün çocuklarımızın için önemli ve heyecanlı bir gün. Biz de bu heyecana ortak olmak için yöneticilerimizle buraya geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın yolu çok çalışmak ve üretmektir. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Milletimizin her ferdini iyi yetiştirdiğimiz takdirde birçok alanda çok büyük mesafeler alacağımızı geldiğimiz noktadan çok daha da üstüne çıkacağımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun için bütçe en çok eğitime ayrılıyor. Bunların sonuçlarını alıyoruz” diye konuştu.
Okullarda tekli eğitime geçilmesinin hedeflendiğini belirten Günaydın, “Kayseri'de de okul yapımında çok büyük mesafe kat ettik. 2-3 yıl da tamamlanan okulları 8 ayda tamamladık. 2022 yılı sonunda kent olarak tekli eğitime geçmeyi düşünüyoruz. Bazen 'şu okul çok iyi ortaya çocuğu götürürsek iyi bir eğitim alır' şeklinde sözler duyuyorum. Bizim içim bütün öğretmenlerimiz çok değerlidir. Çocuklarımızın daha eğitim alması için ailelerimiz fedakarlık yapıyor. Bizlerde üzerimize düşeni yaparak mevcut imkanlar çerçevesinde en iyisini yapmak zorundayız. Ailelerimize çok fazla yük getirmememiz gerekir. Eğitimde fırsat eşitliğine önem vererek bütün okullarımızı değerli hale getirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Şehmus Günaydın ve beraberindeki protokol üyeleri hep birlikte ders zilini çaldı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı