Sarıgöl İlkokul öğrencileri emeklerinin değerini yaşayarak öğrendi

İlkokul öğrencileri emeklerinin değerini yaşayarak öğrendi

Paylaş
İlkokul öğrencileri emeklerinin değerini yaşayarak öğrendi

İlkokul öğrencileri emeklerinin değerini yaşayarak öğrendi

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri, hazırlanan proje kapsamında okulun bahçesini adeta fırın atölyesine çevirdi. Çeşitli ürünler yapan öğrenciler daha sonra kurulan stantlarda ürünleri satarak okula gelir kazandırırken; çocuklara emeğin değerinin gösterilmesi amaçlandı.

Mimar Sinan İlkokulu'nda 1'nci sınıfa giden yaklaşık 70 öğrenci, okulun 'Yaparak yaşayarak değerleri öğrenme' projesi' için evlerinden un, yumurta, şeker, kakao, mikser, kabartma tozu, tabak ve pasta kalıpları gibi malzemeler getirdi. Berelerini takan ve eldivenleri giyen öğrenciler, kendilerine destek veren annelerinin de yardımıyla kurabiye, poğaça ve pasta yaptı. Öğlenden sonra ise kurulan stantlarda yapılan ürünler, satışa sunuldu.

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu 1/A öğretmeni Hatice Özkan, "Bugün okulumuzdaki birinci sınıf 70 öğrencimize, yaşayarak öğrenme kapsamında kurabiye, poğaça ve pasta yaptırdık. Bu etkinliğimizin amacı, sorumluluk kazanmaları. Umarım hedefimizi ulaşırız" dedi.

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu 1/D sınıf öğretmeni Mustafa Altan ise, "Emeğin, üretimin kıymetini bilecekler. Sene boyunca öğrettiğimiz konularla kaynaşacaklar" dedi.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı