Gündem İmam baba şehit polis oğlunun cenaze namazını kıldırdı

İmam baba şehit polis oğlunun cenaze namazını kıldırdı

Paylaş
İmam baba şehit polis oğlunun cenaze namazını kıldırdı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat Polisi 28 yaşındaki Emre Beker'in cenazesi memleketi Çorum'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Şehidin cenaze namazını imam olan babası Uğur Beker kıldırdı

Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit olan evli ve 1 çocuk babası Özel Harekat Polisi Emre Beker'in cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardında uçakla Merzifon'a getirildi. Daha sonra da Karayolu Çorum'un merkez Mimar Sinan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. 6 yılllık polis memuru olan şehidin eşi Sümeyye Beker, kent merkezindeki Fatih Camii'nde imam olarak görev yapan babası Uğur Beker, anne Urkiya Beker, kız kardeşi Esranur Beker ve diğer akrabaları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Emir Beker de olanlardan habersiz bir yakınını kucağında kalabalığı izledi. Evin önünde alınan helallik ve duaların ardından şehit cenazesi yaklaşık 300 araçlık konvoy ile merkeze bağlı Boğabayı Köyü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çorum Valisi Ahmet Kara, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ahmet Çelik, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin yanısıra şehidin yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

Şehidin cenazesi Boğabağı camisine getirildi. Burada ilkindi namazının ardından şehidin imam olan babası Uğur Beker tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Güçlükle ayakta duran baba Beker, cenaze namazının ardından göz yaşlarına hakim olamadı. Kılınan namazın ardından cenaze Ovasaray köyü mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

MEZARINI ÖNCEDEN GÖSTERMİŞ

Çorumlu Özel Harekat Polisi Emre Beker ile ilgili yürek yakan detay ortaya çıktı. Geçen hafta izinli olarak Çorum'a gelen şehit Özel Harekat Polisi Beker, baba ocağı olan merkeze bağlı Boğabağı köyünü ziyaret etti. Beker'in, mezar ziyareti sırasında amcasına şehit olacağını söylediği öğrenildi. Şehit polisle, babasının, amcalarının mezarını ziyaret ettiklerini dile getiren amca Mustafa Beker, "Birlikte mezara gittik. Annemle babamın mezarının arasında boş mezar yeri vardı. 'Ben de şehit olduğum zaman beni buraya defnedin' dedi. 'Amca buralara taş dizmişsiniz de bakalım beni mi defnedeceksiniz yoksa başkasını mı' dedi. Sonra 'Ben şehit olacağım. Beni de buraya defnedin' dedi. İçine doğdu. Bizim de içimize doğdu" diye konuştu.