Yaşam İmam İspanya'dan nişanını aldı

İmam İspanya'dan nişanını aldı

Paylaş
İmam İspanya'dan nişanını aldı

İmam Sait Topçu'ya, İspanyol Barış Gücü askerinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasınında, olay yerindeki bir askerin eşyalarını İspanya'daki ailesine gönderdiği için İspanya Liyakat Nişanı verildi

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde meydana gelen ve 62’si İspanyol Barış Gücü askeri, 13’ü de Ukraynalı mürettebat olmak üzere 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının 10’uncu yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Ankara Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Atasu Belde Belediye Başkanı Mustafa Köse ile imam Sait Toçu’ya liyakat nişanı verildi.

Haberin Devamı

>>İMAMA İSPANYA'DAN NİŞAN


Kaza, Maçka İlçesi’nde 26 Mayıs 2003 sabahı meydana geldi. Afganistan’da görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna’nın UmAir Havayolları’na ait YAK - 42 tipi uçak, yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı’na inişe geçtiğinde, aşırı sis nedeniyle Maçka İlçesi Atasu Beldesi’nde Pilav Dağı’na çakıldı. Kazada 62 İspanyol asker ile uçağın 13 Ukraynalı mürettebatı öldü.


BELEDİYE BAŞKANLARINA LİYAKAT NİŞANI

Kazanın 10’uncu yıldönümü nedeniyle Trabzon’a gelen İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, İzmir NATO LANDCOM Kurmay Başkanı Tuğgeneral Andres Freire Garcia, İspanya Savunma Ateşesi Albay Julian de Pablo Martin, İspanya Jandarma Ateşesi Albay Eduardo Fernandez ile Albay Angel Gomez Talavera, Albay Gabriel de Dieogo Coppen, İspanya Savunma Ateşe Yardımcısı Faustino Morone, Ricardo Romero ve Ramon Lopez Martin, bu sabah önce Atasu Belde Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükelçi Jurado, Belediye Başkanı Mustafa Köse’ye Sivil Liyakat Nişanı taktı.

Haberin Devamı

İMAM TOPÇU DA UNUTULMADI

İspanyol ekip, Pilav Dağı’nda kaza bölgesine çıkarak kurtulan olup olmadığını araştıran, daha sonra da gelen Türk askerlere yardım eden, kaza bölgesinde bulduğu askerlere ait eşyaları da İspanya’daki ailelerine gönderen Konaklar Mahallesi Kıran Cami imamı Sait Topçu’yu da unutmadı ve Jandarma Havacılık Liyakat Nişanı ile onurlandırdı.

MİNNETTARLIĞIMIZ ÇOK DERİNDİR

Liyakat nişanlarının verilmesi sonrasında açıklamalarda bulunan İspanya Büyükelçisi Jurado, minnettarlıklarının çok derin ve büyük olduğunu belirterek, "Mükemmel işbirliğinden ötürü takdirlerimizi sunuyorum. Bizim minnettarlığımız her ne kadar sözlerle anlatılmayacak kadar olsa da bunun bir ifadesi olarak sizlere liyakat nişanı takdim etmek istedik. Bu nişan İspanya Kralı tarafından onaylandı. Katkılarından dolayı herkese sizler vasıtasıyla minnetlerimizi iletmenizi istiyorum. Her yıl burada olmak büyük bir mutluluk kaynağı. Bizim minnettarlığımız çok derindir ve çok büyüktür" dedi.

PİLAV DAĞINDA ANMA TÖRENİ

Haberin Devamı

Daha sonra kazanın meydana geldiği Pilav Dağı’na çıkan İspanyol heyete, Trabzon 48’inci İç Güvenlik Tugay Komutan Vekili Albay İlhami Ulu, Trabzon Merkez Komutanı Albay Turgay Aras, Maçka Kaymakamı Murat Çavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ile Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse eşlik etti. Türk - İspanyol Dostluk Anıtı’na çiçek konuldu, kazada hayatını kaybedenler için tören düzenlendi, saygı duruşunda bulunuldu.

ŞEREF DEFTERİ İMZLANDI

Pilav Dağı’ndaki törenin ardından Maçka ilçe merkezine inen heyet burada da kazada hayatını kaybeden Ukraynalı uçak mürettebatı için yaptırılan anıta çiçek bıraktı, ardından da Türk - İspanyol Dostluk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı. Çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado anıt şeref defterini imzaladı. Tören Şehitler Marşı’nın çalınmasıyla sona erdi.

BELEDİYE ZİYARETİ

Grup son olarak da Maçka Belediyesi’ni ziyaret etti. İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, Başkan Ertuğrul Genç’e Sivil Liyakat, İzmir NATO LANDCOM Kurmay Başkanı Tuğgeneral Andres Freire Garcia’ya da Havacılık Liyakat nişanı taktı.

Haberin Devamı

DHA