Gündem İmam nikâhlı kadın da 'şiddet koruması'nda

İmam nikâhlı kadın da 'şiddet koruması'nda

Paylaş
İmam nikâhlı kadın da 'şiddet koruması'nda

Hükümet kadına şiddetin önlenmesi için önemli bir adım attı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarı yasalaşırsa imam nikâhlı eş de şiddet korumasına alınıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı "Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı" Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Haberin Devamı

Daha önceden sadece resmi nikâhlı eşler için yapılan şiddet düzenlemesine imam nikâhlı kadınlar da dahil edildi.

Bundan böyle şiddet tedbirleri farklı haneye mensup olsalar bile aile sayılan her türlü kişiden gelecek şiddet tedbir kapsamına alındı.

Tasarı, fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar gören bireylere, koruyucu ve önleyici tedbirler getiren tasarı çok önemli düzenlemeler içeriyor. İşte ayrıntılar

MÜLKİ İDARİ AMİRİ KORUMASI

Öte yandan, hayati tehlike durumunda, bundan sonra mülki idare amirleri tarafından dan mağdura koruma sağlanabilecek.

İŞLEMLER HIZLANACAK

Tasarı yasalaştığında şiddet mağdurlarının başvuru ve şikayetleri artık daha hızlı işleme alınacak. Hayati tehlikesi bulunan mağdurların gerekli hallerde ev adresleri değiştirilecek, iş bulmasına yardım edilecek ve bu bilgiler gizli tutulacak..

Haberin Devamı

KİMLİK DEĞİŞİKLİĞİ

Tanık koruma kanunu kapsamında mağdurların kimlik bilgileri de değiştirilebilecek. Sağlık giderleri devlet tarafından karşılanacak ve şiddet gören bireylere psikolojik ve sosyal destek sağlanacak.

ŞİDDET UYGULAYANA DA YARDIM VAR

21 maddelik kanun tasarısında şiddet uygulayanlara yönelik çalışmalar da göze çarpıyor. Tasarıya göre şiddet uygulayanlar öfke kontrolü için rehabilitasyona alınacak madde bağımlılıkları varsa tedavi edilecek ve meslek edindirme kurslarına katılacak.

15 GÜN HAPİS

Önleyici tedbir kararlarına rağmen aykırı davranışlar gözlendiğinde şiddet uygulayanlar 3 gün ila 15 gün arasında haps cezası gündeme gelecek. İhlalin tekrarı halinde ise bu süre altı aya kadar çıkabilecek.