Yaşam İmamlara 'beden dili' eğitimi verildi

İmamlara 'beden dili' eğitimi verildi

Paylaş
İmamlara 'beden dili' eğitimi verildi

Adıyaman'da, imam, müezzin ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "beden dili" eğitimi verildi

Beden dili uzmanı İlhan Doğan tarafından belediye konferans salonunda verilen eğitimde, vaaz verirken imamların beden dilini nasıl kullanmaları gerektiğini uygulamalı anlattı.

İmamları, müezzinleri ve Kur’an kursu öğreticilerini sahneye çıkaran Doğan, yürüyüşten insanı tanıma, beden dilini etkili kullanma, kişilik analizi yapma ve yüz haritası çıkarma konularında eğitim verdi.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimde "kaşları çatık, yüzleri asık imam" konusunu işlediklerini söyledi. Bunun yanlış olduğunu ifade eden Doğan, "Allah korkusundan çok şefkat duygusu verilmesi gerekiyor" dedi.

İmamların İslam’ı anlatırken ellerinin ve kollarının doğru kullanılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, şunları kaydetti: "Mimikleri kullanmak önemli. Yürüyüşleri kullanmak önemli. Bunları kullandığımız zaman sonuçlarının ne olacağını kendilerini uygulamalı olarak gösterdik. Onlar hayat öğretmenleri. Onlar cübbeyi giyince bizim için farklı bir varlık oluyorlar. Çünkü hassas bir konuyu işliyorlar."

İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi de düzenlenen eğitiminin kurumları açısından önemli olduğunu söyledi. İmamlara verilen eğimin faydalı geçtiğini belirten Çiftçi, "Verilen eğitimle bilmediğimiz birçok ayrıntıyı öğrendik. Gerek cemaatimizle olan diyaloglarımızda, gerekse hutbelerimizi ve vaazlarımızı verirken bunlardan faydalanacağız" diye konuştu.

Çiftçi, düzenlenen eğitimi daha geniş katılımla yinelemeyi düşündüklerini ifade etti. İmam Abdurrahman Dost ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın halka daha iyi hizmet sunulması için yüz yüze eğitimler verdiğini anımsatarak, bunun yanı sıra beden dili eğitiminin de gerek halkla diyalog gerekse sosyal açıdan imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticilerini daha verimli hale getireceğini kaydetti.

Haberin Devamı