Gündem İmamoğlu'ndan 'sonuç' açıklaması

İmamoğlu'ndan 'sonuç' açıklaması

Paylaş
İmamoğlu'ndan 'sonuç' açıklaması

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul halkımıza ve Türkiye'ye duyurmak isterim ki şu an itibariyle bizim girdiğimiz veriler üzerinden İstanbul'u kazandığımız ortadır. Süreç hayırlı ve uğurlu olsun." dedi

İmamoğlu, CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, süreç tamamlanana kadar partililerinden İlçe Seçim Kurullarını terk etmemelerini istedi.

Haberin Devamı

Süreç sonuna kadar orada olacaklarını belirten İmamoğlu, 16 milyonluk İstanbul'un hakkını korumaya çalıştıklarını kaydederek, "Keşke biz dünyaya şu anda İstanbul'un seçimini açıklayabiliyor olsaydık resmi kurumlar tarafından. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamalarını da dinledik, diğer kişilerin de açıklamalarını dinledik, her birinden aslında bizi ikna edici cümleler duymak istedik ama şu ana kadar gelmediği için biz açıklamamızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'nin seçim sistemine giren veriler konusuna değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Şu anda toplam 31 bin 186 sandıktan belki ben buraya geldiğimde bile girişleri devam ediyor olabilir, 31 bin 186 sandıktan 30 bin 86'sı sistemimize, Genel Merkezimizin Bilgi İşlem Sistemine, internet sistemine girilmiş durumdadır. Girilmeyen 100 sandık vardır. Bir sandıkta 300 civarında oy vardır ve şu anda yaptığımız ortalama hesaba göre de yüzde 85 civarında geçerli oy hesabı vardır.

Haberin Devamı

Şu anda bizim girilen 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark, 29 bin 408'dir. Yani biz öndeyiz. Oyları söylüyorum; 4 milyon 155 bin 966, bizim sistemimizde benim aldığım oy olarak girilmiştir. Rakibimizin aldığı oy 4 milyon 126 bin 558'dir. Tahmin ediyorum daha kesin hatlarıyla çok yakın zamanda bir açıklamamız daha olacak. Dediğim gibi aradaki fark 29 bin 408, kalan sandıklarda da ortalama üzerinden gidiyorum, geçerli oy sayısı 25 bin 500 civarında olacaktır. Bu bakımdan aradaki farkın kapanma ihtimali şu saat itibariyle kalmamıştır. İstanbul halkımıza ve Türkiye'ye duyurmak isterim ki şu an itibariyle bizim girdiğimiz veriler üzerinden İstanbul'u kazandığımız ortadır. Süreç hayırlı ve uğurlu olsun. Süreci takip edeceğiz."

EKREM İMAMOĞLU'NDAN SAAT 04.30'DA BİR AÇIKLAMA DAHA

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu saat 04.30'da bir açıklama daha yaptı. O açıklamalardan satır başları;

Anadolu Ajansı veri girmemesini büyük bir talihsizlik olarak yaşamaktayız. 5 saattir girmemekle Türkiye demokrasi tarihine çok kötü bir iz bırakmıştır. Türkiye demokrasi tarihi bunu hiç unutmayacaktır. Dünyanın izlediği bu durumu biz de üzülürek yaşıyoruz. Dünyaya karşı bizi mahçup durumda bırakıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını izledik. Verdiği büyükşehir sayılarına bakarsak, ilgili kişileri görevlerini yapmaya davet ettiğini sanıyorum. Asla vazgeçmeyeceğiz. Ne haksız bir oy gelsin ne de gitsin. Tüm ilçe seçim kurullarında olan arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor. Hiçbir zaman oraların boş bırakılmayacağını belirtmek istiyorum. Girişi yapılmayan sadece 7 sandık vardır.

Haberin Devamı

Şahsıma verilen oy 4 milyon 167 bin 752 oydur, rakibime verilen oy 4 milyon 139 bin 833'dür. Aramızdaki fark 27 bin 919'dur. Kalan 7 sandığın toplam oy potansiyeli 2100'dür. Dolayısıyla 5 saattir açıklama yapmamasına rağmen biz kamuoyunu bilgilendirme görevimize devam ediyoruz. Biz buradayız.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 07.10'DA YENİ AÇIKLAMA

Anadolu Ajansı görevini yapmamıştır. Yetkileri göreve çağırıyorum. Biz verilerimizi paylaştık. Zira birazdan YSK'nın verilerini de paylaşacağım ama ne yazık ki İstanbul'un sokaklarına, üst geçitlerine 'Teşekkürler İstanbul, gönül belediyeciliği kazandı' diye afişler asıldı. Bu işlemi yaptıran yetkisiz siyasi irade kimse ya da talimatı veren hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve aynı zamanda kınıyorum. Bu afişleri toplumun vicdanına havala ediyorum, şimdilik. Hala YSK'dan biz bilgi alıyorsak basın kuruluşlarının alma şansı yok diye düşünmüyorum. Anadolu Ajansı'nı takip etmeleri noktasındaki süreci terk etmelerini söylüyorum. Cennet vatanın haritasındaki İstanbul rengini bizim rengimize dönüştürsünler. Bütün bu söylediklerim bize oy verenler açısından değil 16 milyon insanın hukuk, adalet ve vicdan duygularına yönelik bir süreç tanımıdır.

Haberin Devamı

Rakamları veriyorum; Genel merkezimizin sistemi üzerinden bütün sandıkları girmiş durumdayız sadece 1 tutanağımızda bir eksiklik var. 1 sandık hariç 4 milyon 169 bin 206 benim adıma oy verenlerin sayısı. Rakibime oy verenlerin sayısı 4 milyon 141 bin 179. Aramızdaki fark 28 bin 27'dir. Bu fark bizim seçimi kazandığımızın kendi tutanaklarımız üzerinden verisidir.

Haberin Devamı

Şuanda YSK'nın yüzde 99.18 oranında sandık girişi yapılmıştır. 253 sandık girişi devam etmektedir. Bakırköy, Esenyurt, Beylikdüzü gibi hala girişi devam eden ve oranlarımızın yüksek olduğu yerlerde devam etmektedir.

YSK verilerine göre tarafıma verilen oy 4 milyon 136 bin 647, rakibime verilen oy 4 milyon 109 bin 230'dur. Bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir. Yaptığımız simülasyonda çok yakın bir sayıda aynı orana erişecek YSK. 253 sandığın da girişini bekleyeceğiz ama belli bir orana ulaştığında sizleri bilgi sahibi yapacağım. Büyükşehir belediyesinin astığı afişlerde Sayın Binali Yıldırım'ın fotoğrafı ve ismi yazılmaktadır. Ben kendinin yerinde olsam böyle bir süreçte adımı alet etmem. Sürece müdahale etmelerini öneriyorum. Ben olsam tüm samimiyetimle söylüyorum ki adalet duygumla bu sürece direkt müdahale ederdim. Zira bu verileri paylaşmaya başladığım an itibarıyla söylemiştim yine söylüyorum bu kentin çocukları, anneleri, halkı adına söylüyorum ki tebrik ederdim kendisini. Tebrik etmeyi iyi bilirim, tebrik edilmeyi de hala bekliyorum.