Ekonomi İmar yolsuzluğu operasyonu

İmar yolsuzluğu operasyonu

Paylaş
İmar yolsuzluğu operasyonu

Büyükçekmece'deki rezidanslarla ilgili imar yolsuzluğu yaptıkları iddia edilen Ahmet Bircan Eresin ve Eminönü Belediye eski başkanı Ahmet Çetinsaya'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı

Gümrükteki yolsuzlukları, silah ruhsatı çetesiyle ilgili soruşturmaları yürüten savcı Mustafa Kemal Gül tarafından yapılan çalışmalarda 11 Eylül 2000 tarihinde alınan ruhsatın sahte belgelerle 17 Ağustos depreminden 5 gün önce alınmış gibi gösterildiği, bu yolla milyon dolarlarca kar elde etmeyi amaçladıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

Operasyon sabah yapıldı

Eresin Life Center inşaatındaki iddialarla ilgili soruşturma başlatan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül, bilirkişilerin hazırladığı rapora göre; ruhsat alınmadan yatırılması gereken harcın 11 Eylül 2000 tarihinde yatırıldığının tespit edilmesi üzerine gözaltı kararı verdi. Organize şube ekiplerinin sabah saatlerinde yaptığı operasyonda Ahmet Bircan Eresin, Eminönü eski belediye başkanı Ahmet Çetinsaya ve belediye yetkililerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi yakalandı.

Ruhsat yok hükmünde

Bilirkişilerin hazırladığı raporda ruhsatın geriye dönük olarak, 17 Ağustos Marmara Depremi’nden 5 gün önce 12 Ağustos 1999 tarihinde verilmiş gibi gösterildiği ve 11 yıl öncesinin parasıyla 57 bin 316 TL daha az harç yatırıldığının tespit edildiği vurgulandı. Raporda, ‘Bina inşaat harcı tahsil etmeden ve geriye doğru Yapı Ruhsatı düzenlendiği için Büyükçekmece Belediyesi’nce verilen ruhsat için ‘Yok Hükmünde’ kanaati oluşmuştur’ denildi.
Gelişmeler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi’ne yazı yazarak ruhsatın iptalini istedi. Büyükçekmece Belediyesi’nin durdurma uygulamasına rağmen inşaat aynı hızla devam etti ve yazışmalar sürerken inşaat bitme aşamasına geldi.

Eresin ve diğer zanlıların sorgusu devam ederken, Çetinsaya, polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

MİLLİYET