Dünya IMF Başkanı Lagarde mahkemede

IMF Başkanı Lagarde mahkemede

Paylaş
IMF Başkanı Lagarde mahkemede

IMF Başkanı Christine Lagarde, Fransa'da ekonomi ve maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle açılan bir davada, Cumhuriyet Adalet Mahkemesi'nde ifade verdi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fransa’da ekonomi ve maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle açılan bir davada, Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nde ifade verdi. Lagarde, Adidas’ın Credit Lyonnais bankasına satışıyla ilgili dava sürecinde "görevini ihmal ve suiistimal" suçlaması yüzünden mahkemede ifade vermeye çağrılmıştı. Söz konusu özel mahkeme, sadece geçmişte bakanlık yapan siyasetçilerin görev yaptıkları dönemlerdeki suçlarına bakmakla görevli.
Christine Lagarde’ın özel mahkemeye ifade vermesinin yarın da sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İDDİALAR ASILSIZ DEMİŞTİ

Lagarde, daha önce avukatı aracığıyla basına yaptığı açıklamalarda, iddiaların asılsız olduğunu söylemişti. Fransız polisi, daha önce söz konusu soruşturma çerçevesinde Lagarde’ın Paris’teki evinde arama yapmıştı. Sarkozy döneminde ekonomi ve maliye bakanlığı yapan Christine Lagarde hakkında Fransız mahkemesi, 2008’de Tapie davasında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Lagarde, 2008 yılında Bernard Tapie’ye yapılan 285 milyon euro tutarında illegal ödemeye onay vermekle suçlanıyor. Lagarde, eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın cinsel saldırıda bulunmak suçuyla yargılandığı için 18 Mayıs 2011 tarihinde görevinden istifa etmesi sonrasında IMF başkanı olmuştu.

Haberin Devamı

AA