Ekonomi IMF: Yunanistan'a iki yıl süre tanınsın

IMF: Yunanistan'a iki yıl süre tanınsın

Paylaş
IMF: Yunanistan'a iki yıl süre tanınsın

IMF Başkanı Lagarde, bütçe açığını kapatmak için önündeki hedefleri yakalaması için Yunanistan'a iki yıl daha süre tanınmasını istedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan'a biraz daha süre tanınması gerektiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Tokyo'da konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde, bütçe açığını kapatmak için önündeki hedefleri yakalaması için Yunanistan'a iki yıl daha süre tanınmasını istedi.

Yunan yetkililer, böyle bir uzatma olursa fazladan 11.5-12 milyar Euro daha yardım gerekeceğini ve özelleştirme projesinin yolunda gitmemesi ve beklenenden daha derin gelen resesyonun etkisiyle de yeni para kaynaklarına ihtiyaç olduğunu söylüyorlar.

IMF, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya ve diğer alacaklı ülkelerin, ellerindeki Yunan tahvillerinden bir miktar zararı kabullenmeleri için baskı yapıyor. Aynı durumdaki özel sektör alacaklıları daha önce bu uygulamaya razı olmuşlardı.

Gelecek yıl seçime gidecek olan Alman hükümeti bu öneriye direniyor ancak Almanya'nın önde gelen bir ekonomi kuruluşu böyle bir önlem alınmazsa Yunan ekonomisinin ayakta kalamayacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Merkezi Kiel'de olan IfW Enstitüsü'nde tahminler bölümü başkanı Joachim Scheide, "Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılması lazım. Yunanistan'a en çok yardımı olacak olan bu yol" dedi.