Ekonomi IMF'siz senaryo çizdi tünelde güneşi gördü

IMF'siz senaryo çizdi tünelde güneşi gördü

Paylaş
IMF'siz senaryo çizdi tünelde güneşi gördü

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bankanın 2010 yılı para ve kur politikasını, IMF ile anlaşma yapılmayacağı senaryosu üzerine kurduğunu söyledi

IŞIK İHTİMALİ ARTIYOR

Haberin Devamı

Merkez Bankası gelecek yılki para politikasını, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapılmayacağı senaryosu üzerine kurdu. Bankanın 2010 yılı para ve kur politikasını, Başkan Durmuş Yılmaz açıkladı. Kriz konusunda bugüne kadar hep “Tünelin ucunda bir ışık var ama bu, çarpacak bir araç da olabilir” diyen Yılmaz, dün umut verdi: “Tüneldeki ışığın güneş ışığı olma ihtimali artıyor.”

TEKRAR DEĞERLENDİRİRİZ

IMF ile bir anlaşma yapılıp yapılmayacağına yönelik sorular üzerine Başkan Yılmaz, “Bizim sunumda kullandığımız baz senaryoda, IMF ile bir anlaşma olmayacağı esas alınıyor” diye konuştu. Yılmaz, ancak yetkililerin IMF ile görüşmelere devam ettiğini ve bunların kamuoyu ile paylaşıldığını anımsatarak, “Eğer bir anlaşma olursa nasıl bir resim ortaya çıkabileceğini tekrar değerlendireceğiz” dedi.  Faiz indirimi olmayacak Yılmaz, 2010 politikası için de şunları söyledi: “Enflasyon hedeflemesi ve dalgalı kur sürecek. 2002’den beri 64.7 milyar dolar döviz aldık, 2010’da likidite koşulları aynı kaldığı sürece ihalelere devam edeceğiz. Mevcut verilere göre, en azından 2010’un ilk yarısında kalıcı ve yüksek düzeylerde likidite açığı, dolayısıyla, teknik bir faiz indirimi gereğinin ortaya çıkmasını beklemiyoruz.”

Haberin Devamı