Siyaset İmralı'da görüş günü
Paylaş
İmralı'da görüş günü

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ile aynı cezaevinde kalan 5 PKK'lıdan Cumali Karsu'nun ve Şeyhmus Poyraz'ın kız kardeşleri adaya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na geldi

İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde hükümlü Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ve kızı Dilek Öcalan, PKK’lı Cumali Karsu’nun kız kardeşleri Vesile Taş ve Elvan Can ile Şeyhmus Poyraz’ın kız kardeşi Felek Cızlaşmak, bugün saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatma Öcalan, "Ağabeyimi görmeye gidiyorum. İki ay önce gitmiştim. O zaman durumu iyiydi. Herhangi bir şey istemedi. Yanımızda bir şey götürmüyoruz. Zaten izin vermiyorlar. Ayağım sakat: Kızımımı refakatcı getirdim: Ona izin vermiyorlar" dedi.

Fatma Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı’ndan İmralı’ya gidecek. Abdullah Öcalan ve diğer PKK’lı mahkumların, her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.

DHA