Gündem İmralı'ya bayram ziyareti

İmralı'ya bayram ziyareti

Paylaş
İmralı'ya bayram ziyareti

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan bayram ziyareti için adaya gitti

İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutulan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Hasan Alpan’ın ağabeyi Hakkı Alpan, bugün saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Mehmet Öcalan, gazetecilerin, soruları üzerine, bayram görüşmesi yapmak üzere geldiklerini belirterek, "Şu aşamada söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

'BİR NUMARALI GÜNDEMİMİZ KOBANİ'

PKK’nın Suriye’deki yapılanması PYD’nin kontrolündeki Kobani’ye IŞİD tarafından yapılan saldırıları görüşüp görüşmeyecekleriyle ilgili soru üzerine de Öcalan, "Evet, bir numaralı gündemimiz Kobani olacak. Bir saatlik süre içinde bazı konuları değerlendireceğiz. Genel bir bayram görüşmesi yapacağız" diye konuştu.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakını Hakkı Alpan, jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı’ndan saat 09.30’da İmralı’ya hareket etti.

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ, (Bursa), (DHA)