Siyaset 'İnceleme kararı'nı duyunca programını yarıda kesti
Paylaş
'İnceleme kararı'nı duyunca programını yarıda kesti

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği 'inceleme kararı' haberini alınca, programını kesti, kapıda bekleyen habercileri bir cümleyle yanıtladı. Ardından arabasına bindi ve telefonuna sarıldı

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, HSYK’nın kendisi ve 3 savcı için aldığı "inceleme" kararının duyulmasından kısa süre sonra programını kesti. Tiyatro oyunun sergilendiği salondan, oyunun bitmesini beklemeden çıkan Altınok, kapıda kendini bekleyen habercilerle karşılaştı. Altınok gazetecilerin "HSYK incelemesi" ile ilgili sorusuna, "Her şeyde hayır vardır. Bilgim yok" karşılığını verdi. Makam aracına binen Altınok hemen cep telefonunu istedi. Emniyet Müdürü Altınok’un aracı hareket ederken ağızını kapatarak telefonla konuştuğu görüldü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14034","14034","201401","14034-92163.jpg","1", "0","İstanbul Emniyet Müdürü Altınok hakkında inceleme kararı");

PROGRAMI "HABERCİLERİ YASAK" LA BAŞLADI, "HSYK İNCELEMESİ" YLE BİTTİ

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik düzenlenen "Farkındayım Aldanmam" isimli tiyatro oyununu izlemek için Beylikdüzü Kültür Merkezi’ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tiyatro oyununu izlemek için salona girerken Altınok’a basın mensuplarının Emniyet Binalarına girişinin yasaklanması soruldu. Böyle bir yasağın söz konusu olmadığını belirten Altınok,Emniyet Genel Müdürlüğü!nün Genelgesi de o manada değildi. Sadece Emniyet Binalarındaki Basın Odalarının kaldırılması söz konusuydu. Emniyete girişin yasaklanması söz konusu değil. Müsaade alındığı takdirde bütün basın mensupları ilgili birimlerden bilgi alıp; gerekli haberi yapabilirler" dedi.

Haberin Devamı

OYUNUN BİTMESİNİ BEKLEMEDİ

Emniyet Müdürü Saat 11:30’da tiyatro oyununun sergileneceği salona girerken basın mensupları da açıklamanın haberini geçmeye çalışıyordu. O sırada Ankara’dan gelen son dakika haberi hem Emniyet Müdür Altınok’u hem de basın mensuplarını hareketlendirdi. Tiyatro oyunu başladıktan 15 dakika sonra dışarı çıkan Altınok’a bu kez HSYK’nın hakkında başlattığı inceleme soruldu. "Her şeyde hayır vardır" karşılığını veren Altınok, incelemenin nedeniyle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Mecliste hakkında verilen bir soru önergesi olduğunu hatırlatan bir gazeteciye de sorusun muhatabının siyasiler olduğunu söyleyen Altınok doğruca dışarı çıktı. Makam aracına binen Altınok, hemen cep telefonunu istedi. Emniyet Müdürü Altınok’Un aracı hareket ederken ağızını kapatarak telefonla konuştuğu görüldü.

Özgür ALTUNCU-Taner YENER/DHA