Kültür - Sanat Indie tahtının yeni prensleri İstanbul'da!
Paylaş
Indie tahtının yeni prensleri İstanbul'da!

Danimarkalı ikili Mads ve Esben'in oluşturduğu ve “Indie müzik tahtının yeni prensleri” olarak gösterilen Reptile Youth, bu yıl 4.'sü düzenlenen “Avea Escape To Music” kapsamında 7 Şubat'ta Roxy'de gerçekleştirilecek konserle Türk müzikseverlerle buluşuyor

Kurulduğu günden bu yana müziğe verdiği destek ve gerçekleştirdiği konser serileriyle Türkiye'nin ve dünyanın en önemli sanatçılarını müzikseverlerle buluşturan Avea, bu sene 4.’sü düzenlenen Avea Escape to Music Konserleri’ne, Indie müzik tahtının yeni prensleri Reptile Youth ile devam ediyor.

Haberin Devamı

İngiltere’de Ma'D'chester'ın en az kendi kadar ünlü Whitworth Caddesi'nde 1980'lerin başında Factory Records ve New Order gölgesinde sessiz sedasız açılan The Haçienda, 15 yıl boyunca sayısız çılgın Indie gecesine ev sahipliği yaptı. Ancak ne yazık ki hâlâ bir zaman makinesi icat edilemediğinden, Indie aleminin yıldızı her geçen gün parlayan yeni grubu Reptile Youth'u programına dahil edemeden tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

The Haçienda artık yok, ancak Reptile Youth onun ruhunu tümüyle yeni elektronik bir enerjiyle harmanlayarak yaşatan mucizevi gruplardan biri. Indie akımının bu başarılı grubu, bu yıl 4.’sü düzenlenen Avea Escape To Music konserleri kapsamında, ilk İstanbul konserini vermek üzere gün sayıyor.

Haberin Devamı

7 Şubat'ta İstanbul’da ilk kez konser verecek olan Reptile Youth konser biletlerine Avealılar, internet üzerinden bilet alımlarında yüzde 20 indirimle sahip olabilecekler.

2013 Mayıs’ında şarkılarının versiyonlarını barındıran Remixed albümünü de piyasaya süren ekip, ürettikleri müziği 'electronic synth pop' olarak adlandırıyor.
Fazlasıyla heyecanlı öykülerine, geçen yıl küratörlüğü de yerleştiren Mads ve Esben, 'The Reptile Youth Video Project' adını verdikleri bir projeyi de hayata geçirdiler. Bir yıla yayılan bu projeyle, birbirinden yetenekli yönetmenlerin vizyonunda albümlerinde yer alan her şarkıya özel bir video çektiler ve tamamını Youtube'da açtıkları özel bir kanalda yayınladılar.

Reptile Youth ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için:

http://reptileyouth.com/

https://www.facebook.com/reptileyouth

www.twitter.com/Escape_To_Music