İnegöl İnegöl ekinezya hasadı için gün sayıyor

İnegöl ekinezya hasadı için gün sayıyor

Paylaş
İnegöl ekinezya hasadı için gün sayıyor

İnegöl ekinezya hasadı için gün sayıyor

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle Haziran ayında Tekke Mahallesi’nde 7 bin metrekare alanda ekimi gerçekleştirilen dünyanın bilinen en şifalı bitkilerinden biri olan Ekinezya, ilk hasadı için gün sayıyor.

Dünyanın en önemli ve en iyi bilinen şifalı bitkilerinden biri olan ve bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında ciddi katkısı bulunan ekinezyanın ekimini Haziran ayında İnegöl Belediyesi’nin teşvikleriyle başlamıştı. İlk olarak kırsal Tekke Mahallesi’nde 7 bin metrekare alanda ekimi yapılan ekinezya fideleri, bitki üretmeye başladı.

İnegöl Belediyesi, Haziran ayında Başkan Alper Taban’ın da katılımıyla Tekke Mahallesinde ekinezya üretimi için ilk adımı atmıştı. Ekiliş ve teknik düzeyde bölgede yapılacak tarımla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte hareket edilerek, ekinezya bitkisinin yetiştirilmesi için uygun koşulların bulunduğu Tekkeköy Mahallesi’ndeki arazideki fideler, ilk hasat için gün sayıyor.

ŞİFASI SAYMAKLA BİTMİYOR

İnegöl’de ilk kez ekimi yapılan ekinezyanın şifası saymakla bitmiyor. Ekinezya bitkisi özellikle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğuk algınlığı ve üst solunum yolları enfeksiyonlarında tedavi edici bir etkiye sahip. İlaç yapımında da kullanıldığı görülüyor. Kanserden koruma özelliği vardır, vücut kırgınlığını ve halsizliği giderir. Ekinezya bitkisi yaprak, gövde, çiçek veya sadece çiçek amaçlı olarak yetiştiriliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı