İnegöl İnegöl kadın kooperatifine bakanlıktan ödül

İnegöl kadın kooperatifine bakanlıktan ödül

Paylaş
İnegöl kadın kooperatifine bakanlıktan ödül

İnegöl kadın kooperatifine bakanlıktan ödül

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA’nın İnegöl ilçesinde 2015 yılında, 44 kadının bir araya gelerek kurduğu Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan, 'En Başarılı Proje Yarışması'nda mansiyon ödülüne layık görüldü. Kadınlar adına Başkan Nurcan Yılmaz, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden ödülünü aldı.

Oylat bölgesindeki 6 kırsal mahallede ikamet eden 44 kadının bir araya gelerek kurduğu ve şu an 180 kadın üyesi bulunan Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin projesi 1200 proje arasında ilk 50'ye girdi. “Emeğin özü kadının gücü” projesiyle derece alan Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz Ankara’ya davet edildi. Kaymakam Şükrü Görücü ile birlikte Ankara’ya giden Yılmaz, düzenlenen törende mansiyon ödülünü Bakan Soylu’nun elinden aldı. İnegöl Kaymakamlığı, Uludağ Üniversitesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirilen kooperatifin İnegöl’e bağlı Saadet, Bahçekaya, Mesruriye, Hamamlı, Hilmiye ve Gündüzlü mahallelerinden 180 kadın üyesi bulunuyor. Açıklama yapan S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başarılı çalışmaları olduğunu ve bunun da yetkililerinin dikkatini çektiğini belirten S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz, "2 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Standartları koruma adına tesislerimizde geleneksel usüllerde tamamen organik katkı maddesiz ve ilçe tarımın izni ve denetimiyle sezona bağlı ürünler, sinor, erişte ve mevsimlik meyve reçelleri, marmelat, meyve suyu, sos, salça ve pekmez üretiyoruz. Bunların üretimi üye kadınlarımız tarafından sağlıklı ortamda yapılmaktadır. 900 bin Türk Lira maliyetli projemizin gerçekleşmesi aşamasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ve Eski Kaymakamımız Ali Akçan'ın katkıları çok. Şu anda görevde bulunan belediye başkanımız ve yeni kaymakamımız da bu örnek projeye sahip çıkarak destekliyorlar. İşletmemizin daha verimli olabilmesi için ilave projeler geliştiriyoruz ve bu çalışmaları da bir an evvel hayata geçirmek istiyoruz. Kooperatifimize ait imalathane, köy lokantası ve satış büfesinde kooperatife üye kadınlar istihdam edilmektedir" dedi.

BAŞARIYA ÖDÜL

Bakanlığın 50 projesi arasına girdiklerini aktaran Yılmaz, “ ‘Emeğin özü kadının gücü’ projemizle derece aldık. Ankara’da ödülümüzü bakanımızın elinden aldık. Allah razı olsun. Bu projede emeği geçen kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere destek veren kurumlara teşekkür ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. Biz yıllardan bu yana mücadele veriyoruz. Kadınlar olarak gücümüzü bir kez daha göstermiş ve perçinlemiş olduk. Çok mutluyuz. Bu emsal bir proje. yeni projelerle destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı