Ekonomi ING Bank: Tasarrufa yönelen bir ekonomi olabilmeliyiz

ING Bank: Tasarrufa yönelen bir ekonomi olabilmeliyiz

Paylaş
ING Bank: Tasarrufa yönelen bir ekonomi olabilmeliyiz

ING Bank: Tasarrufa yönelen bir ekonomi olabilmeliyiz

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, iç talep yüksek seyrederken, üretim ve ihracatın ithalata bağımlı olmasının, yapısal olarak cari açığın da kalıcı hale gelmesi anlamına geldiğini belirterek, "Dolayısıyla önümüzdeki dönem üretime, sanayiye ve tasarrufa yönelen bir ekonomi olabilmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre Abay, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Mersin’de düzenlenen 15. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde bir konuşma yaptı.

Pınar Abay, konuşmasında, Türkiye’nin sahip olduğu makroekonomik değerler ve güçlü bankacılık sektörüyle imrenilen bir ülke haline geldiğini kaydederek, Türkiye ekonomisinin gelişimine devam etmesi için bazı kırılganlıklarının yok edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin, iç talebi kendi tasarrufları yerine yurt dışından gelen kısa vadeli portföy yatırımlarıyla finanse ettiğini anlatan Abay, "Bu finansmanın daha uzun vadeli direk sermaye girişleri ile finanse olması ekonominin sağlamlığı için çok önemlidir. Aynı zamanda Türkiye ekonomisinin yaptığı üretimdeki katma değer mutlaka arttırılmalıdır. İç talep yüksek seyrederken, üretim ve ihracatın ithalata bağımlı olması yapısal olarak cari açığın da kalıcı hale gelmesi anlamına gelir. Dolayısıyla önümüzdeki dönem üretime, sanayiye ve tasarrufa yönelen bir ekonomi olabilmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Abay, ekonomideki kırılganlıkların önlenmesi için tasarruf açığının kapatılması, üretim katma değerinin artması ve bu gelişmelerin bölgesel kalkınma programlarıyla ülke geneline yayılması gerektiğini vurguladı.

Bireylere tasarruf etme alışkanlığını kazandıran bir banka olma idealini taşıdıklarını ifade eden Abay, ING Bank’ın hedefini, "Türkiye’nin lider tasarruf bankası olmak" şeklinde açıkladı.

Abay, Türkiye’de girişimciliği destekleyen bir banka olduklarına değinirken, "Türkiye’nin dört yanına yaygın 327 şubemizde bugün bu ekonomik ortamda KOBİ ve ticari bankacılık alanında istihdam azaltma kararı değil aksine istihdam artırma kararı aldık. Yine bu zor dönemde Türkiye’nin potansiyeline ve müşterilerimize inandığımız için bir Avrupa bankası olarak nakit sermaye arttırımına gittik. Biz banka olarak zor dönemlerde iş adamlarımızın yanında durmamızın önemini biliyoruz" dedi.