Yaşam İngiliz ebeveynler, Avrupa'nın en katıları arasında

İngiliz ebeveynler, Avrupa'nın en katıları arasında

Paylaş
İngiliz ebeveynler, Avrupa'nın en katıları arasında

İngiltere'de bir araştırma, İngiliz anne ve babaların, çocuklarının kendi mahallelerinde bağımsız hareket etmesi konusunda diğer Avrupa ülkelerindeki ebeveynlere kıyasla daha katı olduğunu ortaya koydu

Westminster Üniversitesi Politika Çalışmaları Enstitüsü (PSI) tarafından yürütülen araştırma kapsamında, dünya genelinde 16 ülkedeki 7-15 yaş grubunda bulunan 18 binden fazla çocukla 2010-2012 yılları arasında anket yapıldı.

PSI’nin Direktörü Ben Shaw, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anketin her bir ülkede bağımsız olarak düzenlendiğini belirterek, kısıtlı mali destekten ötürü anketlerin analizinin tamamlanmasının vakit aldığını kaydetti.

Çocukların bağımsız hareketliliğinin mercek altına alındığı araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, İngiliz ebeveynler, çocuklarının başka bir yetişkinin gözetiminde bulunmadan, oturdukları mahallede tek başına gezmesi, oyun oynaması ile ev okul arasında seyahat etmesine sıcak bakmıyor.

Araştırmada, endişeli İngiliz anne ve babaların, Avrupalı mevkidaşlarına göre çocuklarının tek başına sokakta oyun oynama ve gezme becerilerini kısıtladığına dikkat çekilirken, çocuklarının bağımsız hareket etmesi konusunda en rahat davranan ailelerin Finli olduğu bildirildi.

İngilizler, çocuklarına özgürlük tanıyan aileler bakımından, Alman, Norveçli, İsveçli ve Danimarkalıların gerisinde kaldı. Çocuklarının sokakta yalnız kalmasından rahatsızlık duyan İngiliz ailelerin asıl endişelerinin trafiğin yarattığı potansiyel tehlike ve havanın kararması olduğu vurgulanırken, çoğu Finli ebeveynin, 7 yaşından büyük çocuklarının okul dışındaki yerlere tek başına yürüyerek veya bisikletle gitmesine, 8 yaşından büyük çocukların da akşam hava karardıktan sonra tek başlarına okuldan eve dönmelerine izin verdiği kaydedildi.

Uzmanlar, çocukların, oturdukları mahallelerde tek başlarına çıkıp gezmesinin, çocukların sağlık ve gelişimine katkıda bulunduğunu savunuyor. Öte yandan, İngiltere Adalet Bakanlığının verilere göre, geçen yıl çocukları dersi astığı için mahkemelik olan ebeveynlerin sayısında bir önceki yıla göre artış yaşandığı bildirildi.

Bakanlık, 2014 yılında 16 bin 430 kişinin, çocukları onaysız şekilde okula gitmediği için haklarında dava açıldığını ve bu rakamın 2013 yılına kıyasla yüzde 25 arttığını kaydetti.

Bakanlık verilerine göre, geçen yıl 12 bin 479 kişi, çocuklarının okul kaçamağı yüzünden suçlu bulundu. Suçlu bulunanların 9 bin 214’ü para cezasına çarptırılırken, 18 kişiye de hapis cezası verildi.

AA

Haberin Devamı