Ekonomi İngiliz iş dünyasından hükümete 100 gün süreli çağrı

İngiliz iş dünyasından hükümete 100 gün süreli çağrı

Paylaş
İngiliz iş dünyasından hükümete 100 gün süreli çağrı

Britanya Endüstri Konfederasyonundan (CBI), ülkedeki genel seçimlerin ardından çoğunluk hükümeti kuran Muhafazakar Parti'ye 100 gün içinde ekonomik planını oluşturması çağrısında bulunuldu

CBI resmi internet sitesinde yer alan açıklamada İngiltere’de ekonomik büyümenin devam ettirilmesi için gelecek aylarda hükümetin planını net bir şekilde oluşturması gerektiği belirtildi. Açıklamada, görüşlerine yer verilen CBI Genel Direktör Yardımcısı Katja Hall, "Tüm zamanların hatırlayabildiğim en öngörülemez seçimlerinden biri geride kaldı. Şimdi yeni hükümet yeni işe koyulmalı.

Haberin Devamı

Yeni hükümet yeni parlamentoda ilk 100 gün içerisinde yeni bir plan ortaya koyarak, lazer hızıyla bunları halka sunmalı" değerlendirmesinde bulundu. Hall, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın önceliklerinin başında, bütçe açığını azaltmak, kamu hizmetlerini daha yenilikçi bir şekilde sunma yollarını bulmak ve havaalanları komisyonunun, iş makinelerinin 2020 yılında çalışması konusundaki kararını desteklemenin gelmesi gerektiğini kaydetti.

İngiltere’nin ilk 100 günlük eylem planı ile ekonomik büyümesini de sürdürmesinin sağlanabileceğini belirten Hall, "İşletmeler İngiltere’nin reforme edilmiş bir birlik içerisinde kalmasının tartışılmasında aktif olarak rol alacaktır. Hükümet için büyük ve başarılabilir hedeflere çıtayı yükseltmesi son derece önemli olacaktır" görüşünü ifade etti.

Haberin Devamı

AA