Dünya İngiltere’deki yangın dehşetini yaşayan Türk o anları anlattı

İngiltere’deki yangın dehşetini yaşayan Türk o anları anlattı

Paylaş
İngiltere’deki yangın dehşetini yaşayan Türk o anları anlattı

İngiltere’de yanan 24 katlı binada Türk bir aile de vardı. Dehşet dakikalarına anlatan Şener Macit, "Yangın alarmları çalmadı, itfaiye yarım saat gelmedi” dedi

İngiltere'nin başkenti Londra’nın Kuzey Kensington semtindeki 'Grenfell Tower' isimli 24 katlı gökdelende dün çıkan yangında 17 kişi hayatını kaybetti.

24 katlı binada yaşayan Türk bir aile de vardı. Binada yaşayan Şener Macit, yangın sırasında eşiyle yaşadıklarını anlattı.


'KİMSE ÇIKIN YANGIN VAR DEMEDİ'


Macit, eşinin kız kardeşinin gece kendisini aradığını ve “Binanızda yangın var” dediğini ifade etti. Macit, “Daha önce de yangın olmuştu ama önemsemedik hemen söndürüyorlardı. Ya da asansörde biri kalıyordu onu gelip kurtarıyorlardı. Yangın alarmları da çalmadı. Bizi kimse gelip kapıyı vurup çıkın yangın var diye ikaz etmedi. Dışarıya çıktık dumandan koridora adım atamadık karanlık ve duman. Sonra tekrar içeri girdik.



'BİZ SİZİ KURTARACAĞIZ DEDİLER'


İtfaiyeyi aradık. Bize kapıların altına ıslak bez koyun sakın dışarı çıkmayın biz sizi kurtaracağız dediler” diye konuştu. İtfaiyeyi yarım saat sonra tekrar aradıklarını ifade eden Macit, "Üç kere dışarı çıkıp yangın merdivenlerinden kaçmayı denedik. Korktuk tekrar evden içeri kendimizi zor attık” dedi.

'LÜTFEN DIŞARI KAÇIN'


Macit sözlerine şöyle devam etti:

Aradan 1,5- 2 saat geçti tekrar aradık. İtfaiyede çalışan kız,ağlamaklı sesle 'Size yardımcı olamayacağız, kendi başınızın çaresine bakın, lütfen dışarıya kaçın kendinizi kurtarın' dedi. Biz de çıkmaya karar verdik.

'İNSANLARIN ÜZERİNE BASA BASA İNDİK'


Macit, itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmemeleri üzerine eşiyle binadan çıkmaya karar verdiklerini belirterek, “Başımızdan aşağı üç kova su döktük yüzümüze ıslak havlu aldık. Merdivenlerden aşağıya kaçtık. Hanıma hiçbir şey için durma dedim. 21 kat merdivenlerden aşağıya kenarlardaki demirlere tutunarak indik. Bilmiyorum ölmüşler miydi bayılmışlar mıydı, insanların üzerine basa basa geldik aşağıya” ifadelerini kullandı.


'BİZİM VATANIMIZ TÜRKİYE'


Yangının ardından bütün dostlarının kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyleyen Şener Macit, “En önemlisi bizim başkonsolosumuz bizi hastanede ziyaret etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu bizi çok duygulandırdı ve çok onurlandırdı. Devletimizin bizim arkamızda olduğunu hissettik. Ne kadar İngiltere topraklarında yaşasak da bizim vatanımız Türkiye” dedi.


Londra'daki yangında korkunç bilanço! 100'den fazla kişi ölmüş olabilir



Londra’da 24 katlı gökdelende yangın




Haberin Devamı