Dünya İngiltere'den Esma Esad'a şok: Vatandaşlığı elinden alınsın

İngiltere'den Esma Esad'a şok: Vatandaşlığı elinden alınsın

Paylaş
İngiltere'den Esma Esad'a şok: Vatandaşlığı elinden alınsın

İngiltere'de Muhafazakar Parti vekili Zahawi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın rejimi desteklemeye devam etmesi halinde İngiltere vatandaşlığının elinden alınması gerektiğini söyledi

CNN International'ın haberine göre iktidardaki Muhafazakar Parti vekillerinden Nadhim Zahawi, Suriye ve İngiltere'den çift vatandaşlığı bulunan Londra doğumlu Esma Esad'ın, rejimi desteklemek için sosyal medyayı kullandığını vurguladı.

ZAHAWI: SINIRI AŞTI


Zahawi, "Kocası kendi halkı üzerinde zehirli gaz kullanarak sınırı aştı ve onun (Esma Esad) kararını vermesi lazım." dedi. Parlamento üyesi Zahawi'nin Bağdat'ta doğduğu ve Kürt bir ailenin çocuğu olduğu, çok küçükken Birleşik Krallık'a yerleştikleri not edildi. Zahawi, dış ilişkiler komitesinde görev alıyor.

'ESMA ESAD DE BU REJİMİN PROPAGANDACISI'


Zahawi, Beşşar Esad'ın bir canavara dönüştüğünü ve onun ve destekçilerinin peşine düşülmesi gerektiğini dile getirirken, Esma Esad'ın da bu rejimin propagandacısı olduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYADAN SIKÇA FOTOĞRAF PAYLAŞIYOR


41 yaşındaki Esma Esad, Instagram hesabından sık sık kendisiyle kocasının fotoğraflarını paylaşıyor. "Çöl Gülü" lakaplı Esma Esad'ın aynı zamanda Facebook ve Telegram'da da 500 binden fazla takipçisi bulunuyor.

Haberin Devamı