Dünya İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa etti

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa etti

Paylaş
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa etti

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı. Hükümet içerisinde Brüksel ile devam eden AB'den çıkış (Brexit)müzakerelerinin nasıl yürütüleceği konusunda fikir ayrılıkları bulunuyordu.

Haberin Devamı

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu olan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a bu nedenle "Osmanlı torunu" deniyordu. Johnson, “İngiltere’nin kapısı büyük büyük babam gibi İngiltere’ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik, yetenekli ve parlak Türklere her zaman açık. Bundan gurur duyuyoruz ve Brexit’ten sonra da bu anlayışla da devam edeceğiz" demişti.

İngiltere’de Başbakan Theresa May hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ile ayrılma sürecini müzakere etmek üzere görevlendirdiği Brexit Bakanı David Davis de dün akşam istifa etti.

Boris Johnson kimdir?

19 Haziran 1964 yılında ABD'de dünyaya gelen Boris Johnson aslen Britanyalıdır.

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in öz torunu, Stanley Johnson'ın oğludur.

Haberin Devamı

Ali Kemal ve ailesinin Çankarı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat Köyü'nden başlayan hikayesi Londra'ya kadar uzanıyor.

Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci olan Boris Johnson, üniversite eğitimini Oxford Üniversitesi'nde tamamlamış, ve bir dönem The Times gazetesinde çalışmıştır.

1 Mayıs 2008 yılı itibariyle Londra Belediye Başkanı seçilen Johnson, 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürmüştür.

13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'ın yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.