Yaşam İngiltere'de drone'lar 23 uçağa çarpacaktı!

İngiltere'de drone'lar 23 uçağa çarpacaktı!

Paylaş
İngiltere'de drone'lar 23 uçağa çarpacaktı!

Şehirlerin üzerini kaplayan drone’lar, içi yolcu dolu uçaklar için giderek daha büyük tehlike haline geliyor.

İngiltere’de sivil havacılık kurumunun yaptığı araştırmaya göre 2015’in Nisan ve Ekim ayları arasında, İngiltere’de 23 yolcu uçağı veya helikopter drone’larla çarpışmaktan son anda kurtuldu. Bu olaylardan 12’si çok yüksek tehlike içeren olay olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Nisan ayındaki ilk olayda bir askeri helikopter, pervanesine doğru uçan bir drone’dan kurtulmak için son anda ani bir manevra yapmak zorunda kaldı. Drone’un helikoptere çarpması halinde pervanenin hasar alması ve helikopterin düşmesine kaçınılmaz olarak bakılıyor. Birkaç gün sonra gerçekleşen bir olayda ise havalimanı çevresinde uçan bir drone ile bir yolcu uçağı 20 metre mesafeyle çarpışmaktan kurtuldular. Drone’un yüzlerce km/s hızında ilerleyen uçağa çarpması halinde, gövdede veya motorlarda ya da yakıt yüklü kanatlarda meydana gelecek bir hasarın ölümcül sonuçlara yol açabileceği tahmin ediliyor.

Diğer olaylar da benzer öyküler içeriyor ve pilotların hepsi şans eseri çarpışmaktan kurtulduklarını dile getiriyorlar. Ancak şehirlerin üzerindeki drone sayısı her geçen gün artıyor ve insan taşıyan uçaklarla hobi veya ticari amaçlı drone’ların eninde sonunda çarpışmasına kesin gözüyle bakılıyor. O kazada yaşanacak ağır can ve mal kayıpları ise şimdiden büyük endişe yaratıyor.

Haberin Devamı

DARPA geleceğin uçağını tasarladı