Spor İngiltere'de gündem şike!

İngiltere'de gündem şike!

Paylaş
İngiltere'de gündem şike!

İngiltere'deki şike vakalarının yankıları sürüyor. İngiltere Kültür Bakanı Maria Miller, 5 ana spor dalı yöneticilerinin katılacağı bir zirve toplantısı düzenleneceğini açıkladı

İngiltere'de geçen ay patlak veren şike skandalı sonrasında, Kültür Bakanı Maria Miller futbol, kriket, at yarışları, ragbi birliği ve ragbi ligi yöneticileriyle durumu değerlendirmek üzere toplantı düzenleyecek.

Premier Lig ve kumar kontrol komisyonu yetkililerinin de katılacağı zirve toplantısında, bireysel vakalar yerine genel hatlarıyla sporda şike konusu tartışılacak. Spora şike karışmaması için alınması gereken önlemlerin konuşulacağı zirve öncesi, bakan Miller, son yaşananlar konusunda ise endişeli olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Ulusal Suç Ajansı'nın açtığı 2. soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alınmış, bunlardan birinin Championship ekiplerinden Blackburn Rovers forması giyen Dj Campbell olduğu ortaya çıkmıştı. Son olarak eski Portsmouth oyuncusu Sam Sodje'nin bir maçta kasten sarı kart gördüğünü itiraf ettiği gizli kamera görüntüleri, İngiliz The Sun gazetesi tarafından yayımlanmıştı.

Şike konusunda yürütülen ayrı bir soruşturma kapsamında ise 4 kişi tutuklanmıştı.

Haberin Devamı