Dünya İngiltere'de şok öneri: Türkiye'ye polis gönderelim

İngiltere'de şok öneri: Türkiye'ye polis gönderelim

Paylaş
İngiltere'de şok öneri: Türkiye'ye polis gönderelim

İngiltere, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılan İngilizlerin önüne geçmek isteyen İngiltere'den İngiltereden 'ŞOK' bir öneri geldi. İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, bu sorunu çözmek için “İstanbul'daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirilmeli” dedi

Londralı üç kızın Suriye'de IŞİD'e katılmak üzere geçen haftalarda Türkiye'ye gelmesi, İngiltere'yi harekete geçirdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, İngiliz vatandaşlarının IŞİD'e katılmak üzere ilk durak olarak geldikleri belirtilen İstanbul'da, havalimanlarına ‘polis dedektifleri’ yerleştirilmesi önerisinde bulundu.

Daily Mail'in haberine göre; Komite Başkanı Milletvekili Keith Vaz, gerekçe olarak artan sayıda radikal dincinin Suriye'ye geçmek için İstanbul'u köprü olarak kullanmasını gösterdi.

İçişleri Bakanı Theresa May, Avam Kamarası’nda milletvekillerine yaptığı konuşmada; IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan erkeklerin yanı sıra kadın sayısındaki artış nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması için Türk havayolu şirketleriyle görüşme halinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

May, Keith Vaz'ın İstanbul'a İngiliz polisi yerleştirilmesi çağrısına ilişkin ise "çok dikkatle değerlendirilmeli" yorumunda bulundu.