Hayvanlar - Çevre İngiltere’nin resmi fare avcısı kedisi Larry karantinada kilo aldı
Paylaş
İngiltere’nin resmi fare avcısı kedisi Larry karantinada kilo aldı

İngiltere’nin başkenti Londra'da bulunan başbakanlık konutunda 'baş fareci' olarak görev yapan kedi Larry, karantinada kilo alanlardan. Larry'nin karantina sürecinde kilo aldığı ve ödül mamalarının azaltılması gerektiği belirtildi.

İngiltere’nin başkenti Londra'da bulunan başbakanlık konutunda baş fare avcısı olarak görev yapan Larry isimli kedi, sağlık check-up'ından geçirildi. Veteriner hekimler, insan yaşıyla 72'ye denk gelen 14 yaşındaki Larry'nin sağlık durumunun genel olarak iyi olduğunu belirterek "Yaşlı bir kediye göre gayet iyi gidiyor" açıklaması yaptı. Ancak veterinerler başbakanlık binası 10 Numaraya gönderdikleri notta, Larry'nin karantina süresince 500 gram aldığı ve ödül mamalarının azaltılması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Sputnik'te yer alan habere göre, Larry’nin kalbi, ciğerleri, böbrekleri ve karaciğerlerinde herhangi bir sorun olmadığı belirlendi. Karın bölgesindeki sarkmanın ise 14 yaşındaki bir kedi için normal olduğu belirtildi.

BASIN MENSUPLARIYLA 'FLÖRT EDİYOR'

Larry veterinere gittiği sırada aracın içerisinde huzursuzlanarak miyavlasa da kontrol sırasında sakin kaldı. Haberde, Larry'nin kan değerleri için ölçüm yapıldığı sırada hiç acı hissetmediği ve basın mensuplarıyla adeta 'flört ettiği' ifade edildi.

David Cameron başbakanlığında 'baş fare yakalayıcı' olarak '10 Numara'da yaşamaya başlayan Larry, 2011 yılından beri başbakanların aileleriyle yaşıyor. Geçen 16 Şubat'ta ise görevindeki 10. yılını tamamladı.

Haberin Devamı

Larry'nin başlıca resmi görevleri arasında misafirleri karşılamak, asayişi sağlamak ve farelere savaş açmak bulunuyor.