Spor İnönü Stadı'na onay verildi

İnönü Stadı'na onay verildi

Paylaş
İnönü Stadı'na onay verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nden İnönü Stadı'nın yenilenmesine onay çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beşiktaş Spor Kulübü’nün kullandığı Dolmabahçe’deki tarihi stadın yeniden inşasını da öngören "Beşiktaş Dolmabahçe-Ortaköy 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notları"nı oybirliğiyle kabul etti.

"İNŞAAT RUHSATI ALINARAK YIKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK"

İBB’den yapılan açıklamada, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun Kasım 2011’da aldığı kararda, mevcut tescilli İnönü Stadyumu yapısının yürürlükteki ilke kararlar kapsamında restorasyonunun yapılabileceğine ve stadın konumu nedeniyle söz konusu parselde bulunan tescilli yapının dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilmemesi gerektiğine hükmedilmişti.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Beşiktaş 755 ada 1-2 parsel ve 768 ada 13 nolu parselin yol alanı, park alanı ve Açık ve Kapalı Spor Tesisleri Alanı (Stadyum Alanı ) olarak düzenlenmesini kararlaştırdı. İmar Komisyonunun raporunu görüşen Belediye Meclisi de oybirliğiyle karar alarak stadın yenilenmesi için gerekli onayı verdi.

Yeni projenin Koruma Kurulu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayının ardından stadın inşaat ruhsatı alınarak yıkım çalışmalarına başlanacak" denildi.

"DENİZE BAKAN DUVAR ESKİ ESER VE OLDUĞU GİBİ KORUNACAK"

Rapor hakkında bilgi veren İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, İnönü Stadı’nın daha önce de yenilenme kararı alındığını belirterek, "Turizm Bakanlığı’nın birkaç itirazı vardı. Tarihi eser çıkacağını söylüyorlardı ve itiraz ettiler. Bu itirazları dikkate alarak konaklama imkanını kaldırdık. Projenin kendi bünyesinde olmak kaydıyla otopark yapımı gibi şeylere izin verildi" diye konuştu.

Kocabaş, "Stadın denize bakan tarafındaki bir duvarı eski eser ve olduğu gibi korunacak. Diğer kısımları da günümüz teknolojisine uygun olarak kurulun onaylayacağı bir şekilde yapılabilecek" dedi.

Selahattin GÜNDAY/DHA

Haberin Devamı