Gündem İnşaatta yangın felaketi

İnşaatta yangın felaketi

Paylaş
İnşaatta yangın felaketi

Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde işçilerinin kaldığı çadırda elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 11 işçi yaşamını yitirdi

Yangın, saat 21.00 sıralarında Güzelyurt Mahallesi 6. Cadde üzerinde bulunan inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıktı. Elektrik sobası ile ısınan ve 15 kişilik olduğu belirtilen çadırda işçiler yangına uykularında yakalandı. Yangın kısa sürede bitişikteki 2 çadıra daha sıçradı. Alevler, bez çadırların tamamını sardı ve işçilerden bazıları yanarak bazıları da dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, tamamen yanan çadırlarda yapılan incelemede 11 işçinin cesedine ulaşıldı.

AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15’er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas ve Ordu’dan geldiğini belirten işçi, "Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ölü sayısını ilk olarak 14 olarak açıkladı, ancak bir süre sonra polisten aldığı kesin bilgiye göre sayının 11 olduğunu söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu açıklama yaptı


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt’ta bir inşaatın şantiyesinde inşaat işçilerinin kaldığı çadırlarda çıkan yangına ilişkin, "Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık" dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6933","6933","201203","6933-6.jpg");

Kadıoğlu, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının işçilerin ısınma amacıyla kullandıkları sobadan çıkmış olabileceğini kaydetti. Kadıoğlu, "Yangın çadırların mutfak bölümünde çıkmış. Son aldığımız bilgiye göre 14 işçinin öldüğü bildirildi. Başımız sağolsun. Yaralı konusunda henüz bir bilgi almış değilim. Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık" diye konuştu.

Öte yandan, işçilerin yakınları da olay yerine gelirken, Avcılar, Esenyut ve Beylikdüzü itafaye ekiplerinin soğutma çalışmaları ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Çıkarılan cesetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı hizmet aracına sedyelerle konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yangınla ilgili inceleme başlattı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Esenyurt’ta meydana gelen ve 11 işçinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili inceleme başlattı. AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yangınla ilgili "hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından" inceleme başlatıldı.

Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, inceleme yapmak üzere olay yerine gönderildi.

İBB : YANGININ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI SANILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eseryurt’ta 11 işçinin ölümüne neden olan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor" dedi. Açıklamada şöyle: "Esenyut’da bir inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangında 11 kişi hayatını kaybetti.

Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Yangının ilk bilgilere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Olay yeri incelemeleri ekipleri araştırmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet savcısı olaya el koydu. 21.07’de ihbar üzerine çıkan Beylikdüzü itfaiyesi 3 araç 8 personelle olay yerine 21.14’te, 21.08’de çıkan Çekmece itfaiyesi ise 3 araç 13 personelle 21.15’te olay yerine varmıştır"




DHA- AA

Haberin Devamı