Siyaset 'İnsafsız İsveç'
Paylaş
'İnsafsız İsveç'

Başbakan Erdoğan, Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden İsveç'e şöyle seslendi: Bu insafsızlıktır. Türkiye bu oldu bittilere, art niyetli girişimlere, pabuç bırakmayacaktır

'İNSAFSIZLIK’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Ermeni soykırımı’ tasarısının İsveç parlamentosunda kabul edilmesine sert tepki gösterdi. Kocaeli Çayırova’da dün bir açılışa katılan Erdoğan “Tarihin ve tarihçilerin konusu olması gereken bir olayın çeşitli ülkelerde tehdit gibi Türkiye’nin karşısına çıkartılması insafsızlık ve izansızlıktır” dedi. “Türkiye bu oldu bittilere, art niyetli girişimlere, bu sorumsuz durumlara pabuç bırakmayacaktır” dedi.

‘GÖLGE DÜŞTÜ’

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: Türkiye İsveç ilişkilerine maalesef gölge düşürmüştür. Parlamentolar toplanacak, işi gücü bırakacak, el kaldıracak, 95 yıl öncesinin olayları hakkında hüküm verecek. Bu yaklaşım, mantıktan, aklıselimden uzak bir yaklaşımdır. Bu kararlar, altını çizerek ifade ediyorum, normalleşmek için gayret sarfettiğimiz Türkiye-Ermenistan ilişkilerini olumsuz etkileyecek kararlardır.

Haberin Devamı

‘TAVİZ VERMEYİZ’

Türkiye’nin bu oldu bittilere boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi: Arşiv belgelerinden kaçıp ayak oyunlarıyla Türkiye’yi rencide etmeye çalışanlara da asla prim vermeyeceğiz. Önümüzdeki salı ve çarşamba günkü İsveç’e yapmayı planladığım ziyareti iptal ettim. Bu tür art niyetli yaklaşımlar karşısında kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz.