Yaşam İnsan bitti şimdi de semender robotu yaptılar

İnsan bitti şimdi de semender robotu yaptılar

Paylaş
İnsan bitti şimdi de semender robotu yaptılar

İsviçre Federal Institute of Technology, gerçek bir semenderin tüm yeteneklerine sahip bir robot geliştirdiklerini açıkladı.

Amfibik canlıların hareketlerini kızıl ötesi kameralarla analiz eden bilim insanlarının geliştirdiği robot iskeletiyle 3D olarak canlının gerçek hareketlerini taklit edebilecek şekilde tasarlanmış. Enstitü daha önce bir semender robotu geliştirmiş ancak eski modelin hareketleri yeterince gerçekçi bulunmamıştı.

Haberin Devamı

3D yazıcıdan çıkarılan parçalarla inşa edilen robotun aynı zamanda elektronik devrelerden oluşan bir sinir sistemi bulunuyor. Robotun geliştirilme amacı ise farklı omurgaların çalışma prensibini anlayabilmek ve farklı robotik denemelerde daha gerçekçi robotlar geliştirebilmek. Aynı zamanda bu tür çalışmaların gelecekte omurgası hasar gören, sakat kalmış insanlara robotik bir omurga takabilmek gibi çalışmalara da kapı açabilecek veya Mars ya da diğer gezegenlere robotlar göndermek gerektiğinde, gezegenin zor şartlarına dayanabilecek, gezegende daha rahat hareket edebilecek robotlar geliştirmek mümkün olacak.

Windows Phone İçin Snapchat Uygulaması Geliyor