Gündem İnsan var insan var! Biri asıyor, biri kurtarıyor!

İnsan var insan var! Biri asıyor, biri kurtarıyor!

Paylaş
İnsan var insan var! Biri asıyor, biri kurtarıyor!

Beykoz'da 5 aydır başına sıkışan bidonla dolaşan köpek, hayvanseverler tarafından yakalanarak başındaki bidondan kurtarıldı. Bir canı huzura kavuşturanların bu güzel haberinin ardından Kıbrıs'ta yaşananlarla yıkıldık: 2 köpeği ağaca astılar

Boş alanda oynarken başı plastik bidona sıkışan köpeği gören vatandaşlar durumu hayvanseverlere bildirdi. Olay yerine gelen hayvanseverler köpeği bulamadı.

Haberin Devamı

Bir süre aramaya devam eden ekipler köpeğe rastlayamayınca aramayı sonlandırdı.

5 AY SONRA ÇIKAGELDİ

Ormanlık alana kaçtığı sanılan köpek dün mahalleye gelerek başındaki bidonu duvarlara vurmaya başladı. Köpeği gören vatandaşlar durumu yine hayvanseverlere bildirdi.

Yaklaşık 20 kişilik grup köpeği bir gecekonduda buldu. Köpeğin başındaki bidon yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner ekiplerine teslim edilen köpeğin durumununu iyi olduğu öğrenildi.

YÜREĞİMİZ YANDI

Kıbrıs'ın Erenköy beldesinde ise ormanlık alanda 2 köpek ağaca asılı olarak ölü bulundu. Köpeklerin boyunlarından asılmış şekildeki fotoğrafları sosyal medyada yoğun tepkilere neden olurken, Kıbrıs Türk Hayvan Hakları Derneği, "Bu insan kılığındaki caniler aramızda rahatlıkla dolaşıp her istediği suçu işleyememeli" denildi. Dernek, polis ve hükumeti de olayla ilgili soruşturma açmaya davet etti. KKTC polisinin olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı