Bilim - Teknoloji İnsan yoğunluğunun fazla olduğu alanlar teknoloji ile kontrol edilecek
Paylaş
İnsan yoğunluğunun fazla olduğu alanlar teknoloji ile kontrol edilecek

COVID-19 salgınında normalleşme döneminin başlamasıyla yeniden açılan ve açılmaya hazırlanan AVM’ler, mağazalar, oteller ve ofislerde insan yoğunluğunun kontrolü teknolojik çözümlerle kolaylaşıyor. Sensormatic Yoğunluk Ölçüm Çözümü, 3D kamera ve ışın (beam) sensörler sayesinde yoğunluk oranını kolayca belirliyor ve yoğunluğun artması durumunda girişlerin kısıtlanması olanak sağlanıyor.

Corona virüsle ilgili yapılan düzenlemeler sonrasında AVM’ler ve süpermarketlerde her 10 metrekareye 1 kişi, mağazalarda her 8 metrekareye 1 kişi olacak şekilde müşteri kabulüne izin veriliyor. Kapalı mekanlar için tavsiye edilen metrekare başına düşen insan yoğunluğunu belirlemek ve kontrol edebilmek, alan büyüdükçe güçleşiyor. Manuel çözümlerde de hata payı maalesef çok yüksek oluyor.

Haberin Devamı

İçeride kaç kişi var?

Sensormatic Yoğunluk Ölçüm Çözümü, gerçek zamanlı analiz yeteneği sayesinde, bir alandaki kişi sayısının anlık olarak takip edilebilmesini sağlıyor. Mağaza, tesis ya da alan girişlerine konumlandırılan ekrana, içeride kaç kişi olduğu, kaç kişinin girebileceği ve yaklaşık ne kadar süre bekleneceği bilgileri görsel olarak yansıtılıyor.

Sunulan çözüm, AVM’lerin yemek alanlarında, tuvaletlerinde, mağazaların girişlerinde, deneme kabin bölgesinde veya işletmelerin yemekhane, sosyal alan, kantin, servis bekleme, asansör bekleme alanlarında kullanılabiliyor. Tak çalıştır özelliğe sahip çözüm, kapasite sınırı olan alandaki yoğunluğun artması durumunda girişlerin kısıtlanması veya yoğunluğun azaltılması gibi önlemlerin alınmasına olanak tanıyor. Bu sayede işletmeler, sahip oldukları alana göre kapasiteyi daha verimli kullanabiliyor.

Haberin Devamı