Yaşam Instagram akış algoritması güncelleniyor!

Instagram akış algoritması güncelleniyor!

Paylaş
Instagram akış algoritması güncelleniyor!

Fotoğraf paylaşımı denilince akla gelen ilk platformlardan biri olan Instagram akış algoritmasını güncellemenin hazırlığında.

Instagram akış algoritması nasıl değişecek?

Mevcut haliyle Instagram içerisindeki paylaşımlar kronolojik olarak görüntüleniyor. Yani paylaşımlar, paylaşıldığı zamana göre sıralanıyor. Dolayısıyla siz Instagram’da yokken yapılan paylaşımları, giriş yaptığınızda en aşağıda görüyorsunuz. Bazı paylaşımların gözden kaçması sebebiyle bu pek verimli bir yöntem değil.

Haberin Devamı

Instagram akış algoritması çok yakında değişecek. Bu değişim ise akış, tıpkı Facebook ve Twitter’da olduğu gibi güncellenecek. Yani paylaşımlar yine zamana göre listelenecek ancak arada popüler olan, çok ilgi çeken içerikler üst sıralarda görülecek.

Sıralamadaki bu değişim, kullanıcılar arasındaki bağlantılar göz önüne alınarak yapılacak. Örneğin her paylaşımını beğendiğiniz bir hesap, siz Instagram’da yokken bir paylaşımda bulunursa, algoritma ilgili paylaşımın sizin için önemli olduğunu düşünerek daha üst sıralarda gösterecek. Bu şekilde Instagram içerisindeki etkileşim artacak, zamana bağlı kayıpların önüne geçilecek.

“Trend” olan içerikler tıpkı Twitter’daki gibi listelenecek. Burada popüler etiketleri (hashtag) görmek de mümkün olacak. Söz konusu yeniliğin ne zaman geleceği ise henüz belli değil. Konu hakkındaki ilgili ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Galaxy S7 için en sağlam 10 kılıf!