Bilim - Teknoloji Instagram: Büyük öfke dinmek bilmiyor!
Paylaş
Instagram: Büyük öfke dinmek bilmiyor!

Son zamanlarda birçok kullanıcısının öfkesini üzerine çeken dev paylaşım ağının başı belada!

Instagram son zamanlarda daha önce olmadığı kadar ön plana çıkmış bir isim. Uygulama için yayınlanan son kullanım şartları, birçok Instagram kullanıcını mutsuz etmiş durumda. Nitekim durum sadece mutsuzlukla kalmadı ve bir kullanıcı firmayı öne sürdüğü anlaşma şartları yüzünden dava etti.

Haberin Devamı

Reuters'dan yayılan habere göre, bir kullanıcı halihazırda sunulan kullanıcı anlaşmalarının dışına çıkan bir sözleşme altında bırakıldığı için, Instagram'a dava açmış durumda. Instagram, her ne kadar yayınlanan fotoğrafların satılacağı yönündeki iddiaların yersiz olduğu ve anlaşmanın böyle bir madde içermediğini duyursa da, kullanıcıların öfkesi dinecek gibi değil.

Cuma günü açılan davanın hedefi ise, yeni kullanıcı şartları dahilinde Instagram'ın fotoğraflar üzerinde "abartılı" haklara sahip olması. Davacı tarafın iddiasına göreyse silinmiş olan fotoğraflar Instagram'ın kontrolü altında kalacak zira son kullanıcı anlaşmasının bir maddesi, herhangi bir şekilde profilini tamamen silen kullanıcıların önceki fotoğrafları üzerindeki haklarını da yok sayıyor.

Haberin Devamı