Yaşam Instagram Telegram ve Snapchat ile arasını bozdu!

Instagram Telegram ve Snapchat ile arasını bozdu!

Paylaş
Instagram Telegram ve Snapchat ile arasını bozdu!

Instagram Telegram ve Snapchat uygulamalarına verdiği desteği kaldırdı

Instagram Telegram ve Snapchat rekabeti

Haberin Devamı

Şimdiye kadar Instagram profillerinde kullanıcılar Telegram ve Snapchat linklerini paylaşabiliyordu. Bu sayede Instagram hesabını takip ettiğiniz bir kullanıcıya diğer platformlardan da ulaşmak mümkün oluyordu. Tek bir bağlantıya dokunarak Snapchat ve Telegram profiline ulaşmak pratiklik sağlıyordu. Uygulamalar arasındaki bu bağlantı “deep link” olarak adlandırılıyor. Instagram kısa bir süre önce Telegram ve Snapchat için verdiği “deep link” desteğini kesti.

Haberin bu bölümünden sonrası ise biraz geçmişe dayanıyor. Çünkü konuyla ilgili olarak Telegram, Facebook’u suçladı. Bilindiği üzere Instagram ve WhatsApp, Facebook’a ait olan popüler servisler arasında. Telegram ile Facebook arasındaki rekabet kısa bir süre önce de gündeme gelmişti. Facebook, Telegram’ın resmi Facebook sayfasını kapatmıştı. Telegram’ın iddiasına göre bu kapatma işlemine herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

Haberin Devamı

İddiaya göre Facebook, Telegram’ın hızlı büyümesinden rahatsız. WhatsApp, geçtiğimiz günlerde 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştı. Telegram’ın ise aktif kullanıcı sayısı henüz 100 milyon seviyelerinde.

Snapchat uygulaması da son dönemlerde oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle “Lenses” adı verilen yeni efektler, uygulamanın yaygınlaşmasında önemli bir rol üstlendi. Ancak şimdiye kadar diğer uygulamalar ile Snapchat arasında bir sürtüşme yaşanmamıştı. Konu son derece karmaşık duruyor. Mobil uygulamaların bu rekabeti hakkında yeni gelişmeleri takip edeceğiz.

Galaxy S7 için en iyi 5 kılıf!