Yaşam Instagram'a 3D Touch desteği Android için geldi!

Instagram'a 3D Touch desteği Android için geldi!

Paylaş
Instagram'a 3D Touch desteği Android için geldi!

Apple tarafından iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde duyurulan 3D Touch özelliği şimdi Instagram sayesinde Android platformuna geliyor.

Haberin Devamı

Neredeyse bir yıldır konuşulan Force Touch özelliği, 3D Touch ismiyle geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde karşımıza çıktı. Basınca duyarlı dokunmatik ekran teknolojisiyle birlikte uygulamalar 3D Touch için güncellendi, yeni özelliklere kavuştu. Şimdi ise 3D Touch özelliği Android cephesinin gündeminde.

Instagram, 3D Touch özelliği destekleyen ilk uygulamalardan biri olmuştu. Bununla birlikte Flick, Dropbox gibi diğer popüler uygulamalar da 3D Touch’ı destekleyen güncellemeler yayınlamıştı. Instagram şimdi 3D Touch deneyimini bir üst noktaya taşıyor.

Instagram 7.13.0 sürümüyle birlikte 3D Touch’ı Android’e getirdi. Güncelleme henüz resmi olarak Google Play Store’da yayınlanmadı ancak APK uzantılı dosyası internette paylaşıldı. Bu güncelleme ile artık Instagram içerisinde Keşfet bölümündeki fotoğraflara uzun şekilde basılı tutarak fotoğrafların bir pop-up pencere gibi görünmesini sağlayabiliyor, fotoğrafın sayfasına gitmeden fotoğrafı beğenebiliyor ve yorum yapabiliyorsunuz. Söz konusu özellik bir donanıma ihtiyaç duymuyor sadece yazılımsal olarak geliştirilen bu özellik, Android cephesinde oldukça popüler olabilir.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformlarından biri olan Instagram, Facebook’un alt şirketlerinden bir tanesi. Aslında bu güncelleme, Facebook’a yapılacak bir takım yeniliklerin provası olabilir. Yani benzer özelliği ilerleyen dönemlerde Facebook için de görebiliriz.

Samsung’tan yeni kamera teknolojisi: Duo Pixel